Ce faci dacă ți-ai tatuat sprâncele și nu îți place rezultatul. Adriana Bican, dermopigmentist, vine cu soluția. "Înainte se lucra cu pigmenți permanenți"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce faci dacă ți-ai tatuat sprâncele și nu îți place rezultatul. Adriana Bican, dermopigmentist, vine cu soluția. "Înainte se lucra cu pigmenți permanenți" / Foto: Pixabay
Ce faci dacă ți-ai tatuat sprâncele și nu îți place rezultatul. Adriana Bican, dermopigmentist, vine cu soluția. "Înainte se lucra cu pigmenți permanenți" / Foto: Pixabay
Adriana Bican, dermopigmentist, a explicat ce poți face dacă ți-ai tatuat sprâncenele și nu îți mai place rezultatul.

Adriana Bican, dermopigmentist, a explicat la "Mi-Th Influencer", cu Mirela Vescan şi Thea Haimovitz, ce poți face în cazul în care ți-au tatuat sprâncenele cu un pigment permanent și nu îți mai place rezultatul.

"Se pot camufla, se pot corecta, dar există unele situații în care chiar trebuie să scoatem anumite lucrări pentru că nu sunt făcute corespunzător și atunci avem metoda de îndepărtare prin laser. Laserul a evoluat și el. Există două tehnologii care scot foarte rapid tatuajele. Înainte se lucra cu pigmenți permanenți și de aceea multe femei poate și în ziua de astăzi au sprâncene albastre, verzi. Înainte se lucra doar cu permanent pentru că nu exista semi-permanent, prin anul 2016 a început să se utilizeze semi-permanentul și în momentul de față lucrăm doar cu semi-permanent, fiind reglementare prin lege să nu se mai utilizeze pigmenți permanenți.

Astfel, cu lucrările acestea permanente, care și-au modificat culoarea, trebuie să le scoatem, este recomandat. Dacă clienta nu dorește lucrul acesta, putem să facem o corecție, dar pentru noi ca și tehnicieni munca este dublă sau poate triplă, în loc de două ore și un pic stai 4 ore la o corecție și poate nu va arăta la fel de bine cum ar fi pe pielea curată", a explicat Adriana Bican, dermopigmentist, la "Mi-Th Influencer", cu Mirela Vescan şi Thea Haimovitz.

Ce este dermopigmentarea

Dermopigmentarea sprâncenelor este un procedeu cosmetic care implică îndepărtarea sau estomparea pigmentului (culoarea) din sprâncene.  Procedura constă în introducerea cu precizie a pigmentului în stratul superficial al pielii folosind microace, pentru a crea o culoare care se potrivește tonului natural al sprâncenelor.

Dermopigmentarea poate fi folosită pentru a îmbunătăți forma și aspectul sprâncenelor. Poate fi utilizată pentru a corecta asimetriile, a umple golurile sau a schimba forma sprâncenelor. De asemenea, persoanele care au suferit o pierdere parțială sau totală a sprâncenelor din cauza unor afecțiuni medicale sau tratamentelor medicale, cum ar fi chimioterapia, pot beneficia de acest tratament.

Este important să evidențiem că dermopigmentarea sprâncenelor este o metodă semipermanentă, deoarece pigmentul introdus în piele se va estompa treptat în timp. De obicei, efectul durează între 6 luni și 2 ani, în funcție de tipul de piele și de îngrijirea ulterioară.

Această procedură ar trebui efectuată de un specialist calificat în tatuaj cosmetic sau în dermopigmentare, deoarece este important să se utilizeze echipament steril și să se respecte standardele de igienă pentru a evita infecțiile sau complicațiile nedorite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel