Ce face Patrușev în India
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce face Patrușev în India / Foto: Kremlin.ru
Ce face Patrușev în India / Foto: Kremlin.ru
Consiliul de Securitate al Federației Ruse a anunțat începutul vizitei lui Nikolai Patrușev în India.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a început miercuri o vizită de lucru în India, a informat serviciul de presă al Consiliului de Securitate al Rusiei.

"La New Delhi, N. Patrușev participă la reuniunea anuală a secretarilor consiliilor de securitate ale statelor membre OCS", se arată într-un comunicat de presă, scrie Interfax.

Ce este OSC

Organizația pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) este o organizație interguvernamentală care a fost înființată în anul 2001 de către China, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan și Uzbekistan, cu sediul în Shanghai, China. Obiectivul acestei structuri este amplificarea cooperării diplomatice, militare și economice dintre statele membre. OCS susține că are scopul de a lupta împotriva terorismului și a separatismului dar este deseori considerată a fi de fapt un mijloc de a contracara influența americană în Asia Centrală, regiune strategică bogată în hidrocarburi.

În cei 10 ani care s-au scurs de la crearea OCS, Moscova a încercat insistent să obțină recunoașterea internațională a instituției[3]. De la înființarea ei, OCS a reușit să stabilească relații de parteneriat cu alte structuri internaționale – ONU, OSCE, CSI, ODKB (acordul de securitate colectiva a CSI), EvrazES.

La acest moment OCS include Rusia, India, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Pakistan, Tadjikistan și Uzbekistan. Statele observatoare sunt Afganistan, Belarus, Iran și Mongolia. La 25 ianuarie 2023, a devenit cunoscut faptul că Iranul "a îndeplinit toate formalitățile legale" pentru înregistrarea calității de membru în OCS.

Patrușev spune că Japonia are capacitatea de a conduce operațiuni ofensive

Japonia este capabilă să desfășoare operațiuni militare ofensive, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev pentru Rossiyskaya Gazeta.

"Washington a împins Tokyo către o nouă militarizare. Forțele de autoapărare japoneze devin o armată cu drepturi depline care este capabilă să conducă operațiuni ofensive. Acest lucru a fost deja confirmat legal de legea japoneză, care de fapt este o încălcarea gravă a unuia dintre cele mai importante rezultate ale celui de-al Doilea Război Mondial", a spus el. 

Potrivit lui Patrușev, Japonia se bazează pe arme ofensive.

"Avem impresia că încă o dată vor să facă kamikaze din locuitorii statului insular, murind pentru interesele altora", a spus secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei în urmă cu câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel