Ce este grupul Samidoun, interzis în Germania, după atacarea Israelului
Grupul pro-palestinian Samidoun va fi interzis în Germania, după ce gruparea Hamas a atacat Israelul.
Germania va interzice grupul pro-palestinian Samidoun, a declarat cancelarul Olaf Scholz joi, adăugând că membrii săi sărbătoreau ”terorismul” islamist al Hamas în Israel pe străzile germane, relatează Reuters.
”Legea noastră privind asociațiile este o sabie ascuțită. Și noi, ca un stat constituțional puternic, vom folosi această sabie”, a spus Scholz într-un discurs în parlamentul de la Berlin.
Grupul, care se identifică ca o ”Rețea de Solidaritate cu Prizonierii Palestineni”, a postat, duminică, pe Instagram, fotografii cu activiști pro-palestinieni distribuind bomboane în Berlin în celebrarea atacului Hamas din Israel de sâmbătă.
Grupul a organizat proteste pro-palestiniene și acum este monitorizat de agenția de informații interne din Berlin, potrivit revistei germane Der Spiegel.
Ce este Samidoun
Samidoun este ”o rețea internațională de organizatori și activiști care lucrează pentru a construi o solidaritate cu prizonierii palestinieni în lupta lor pentru libertate. Samidoun s-a dezvoltat în urma grevei foamei din septembrie-octombrie 2011 a prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene, văzând nevoia unei rețele dedicate pentru susținerea prizonierilor palestinieni.
Ne străduim să sensibilizăm și să oferim resurse despre prizonierii politici palestinieni, condițiile lor, cererile lor și munca lor pentru libertate pentru ei înșiși, pentru ceilalți prizonieri și pentru patria lor. De asemenea, lucrăm pentru a organiza campanii pentru a face schimbări politice și pentru a milita pentru drepturile și libertățile deținuților palestinieni.
Samidoun încearcă să obțină dreptate pentru prizonierii palestinieni prin evenimente, activități, resurse, delegații, cercetare și schimb de informații, precum și prin construirea de punți cu mișcarea prizonierilor din Palestina.
Încercăm să amplificăm vocile prizonierilor palestinieni, ale foștilor prizonieri, ale familiilor prizonierilor și ale susținătorilor palestinieni pentru justiție și drepturile omului prin traducerea, schimbul și distribuirea de știri, interviuri și materiale din Palestina”, se arată în descrierea rețele făcută pe siteul oficial.
Astfel, în ziua de 17 aprilie - Ziua solidarității cu prizonierii politici palestinieni - se organizează mitinguri, evenimente și acțiuni și distribuind știri și alerte despre acțiunile din întreaga lume pentru a marca această zi.
Citește și: Germania se teme de tendinţele antiisraeliene din şcoli, după arborarea steagurilor palestiniene
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News