Ce este dieta militară vegană și cum îți poate afecta sănătatea
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (mentatdgt)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (mentatdgt)
Dieta militară este o dietă restrictivă care promite să vă ajute să slăbiți până la 4,5 kg într-o singură săptămână prin 3 zile de restricție calorică.

Dieta militară este o dietă restrictivă care promite să vă ajute să slăbiți până la 4,5 kg într-o singură săptămână prin 3 zile de restricție calorică, conform Healthline.

Dieta militară vegană folosește alimente vegane.


Ce este dieta militară vegană?


Dieta militară vegană este o dietă restrictivă bazată pe dieta militară originală, cunoscută și sub denumirea de dieta de 3 zile.

Acesta implică un plan de masă cu conținut scăzut de calorii de 3 zile, cu 1.100-1.400 de calorii pe zi, urmat de 4 zile libere. Deoarece alternează între perioade de alimentație restricționată și nerestricționată, poate fi considerată o formă de post intermitent.

Dieta încurajează să urmați acest tip de alimentație timp de până la 4 săptămâni sau până când obțineți pierderea în greutate dorită.

Principala diferență între dieta militară originală și cea vegană este că cea din urmă include alternative pe bază de plante la articolele tipice din meniu, cum ar fi carnea, lactatele și ouăle.

Dincolo de aceasta, cadrul celor două diete este exact același.

Planul de masă


Similar cu dieta militară tradițională, versiunea vegană implică 3 zile de alimentație restricționată, urmate de 4 zile de alimentație mai puțin restrictivă.

Exemplu de plan de masă de 3 zile

Mic dejun:

O porție de fructe: 1/2 grapefruit, 1/2 banană sau 1 măr mic
O porție de carbohidrați: 1 felie de pâine prăjită din grâu integral, 5 biscuiți sărați, 1/2 cană (93 grame) quinoa sau cușcuș sau 1/2 cană (130 grame) fasole la cuptor
O porție nuci: 2 linguri (32 grame) unt de arahide sau 15–20 de migdale
O băutură: 1 cană (236 ml) cafea sau ceai - fără îndulcitori sau băuturi vegetale adăugate

Masa de pranz:

O porție de legume: 1/2 avocado, recomandat în fiecare zi
O porție de scufundare: 1–2 linguri (15–30 grame) hummus, recomandat în fiecare zi
O porție de carbohidrați: 1 felie de pâine prăjită din grâu integral, 5 biscuiți sărați sau 1/2 cană (93 de grame) de quinoa sau cușcuș
O băutură: 1 cană (236 ml) lapte de migdale, soia sau cânepă neîndulcit sau 1 cană de cafea sau ceai fără îndulcitori sau băuturi vegetale

Masa de seara:

Două porții de fructe: 1/2 banană, 1 măr mic, 1 cană de broccoli, 1 cană de fasole verde sau 1/2 cană de morcovi pentru copii
O porție de proteine: tofu în orice preparat care conține mai puțin de 300 de calorii, 2 hot dogs vegetale fără chiflă sau 1/2 cană (85 grame) năut conservat
O porție de desert: 1 cană (236 ml) de înghețată pe bază de plante, recomandată în fiecare zi

Cele 4 zile rămase


În cele 4 zile libere de la dietă, ai voie să mănânci mai multe calorii pentru a-ți face o pauză de la regulile stricte. Cu toate acestea, dieta recomandă să nu consumați mai mult de 1.500 de calorii pe zi în aceste zile, ceea ce este încă restrictiv.

Este sănătoasă dieta militară vegană?


Dieta militară vegană nu este sănătoasă sau durabilă.

Porțiunea de 3 zile a dietei furnizează mai puțin de 1.400 de calorii pe zi, ceea ce este cu mult sub aportul caloric recomandat pentru majoritatea oamenilor.

Conform Ghidurilor dietetice 2020-2025 pentru americani, femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani ar trebui să consume în general 1.600-2.400 de calorii pe zi, în timp ce bărbații cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani ar trebui să consume 2.200-3.200 de calorii pe zi.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel