Ce este ceaiul thailandez? Tot ce trebuie să știți despre acest deliciu dulce și condimentat
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Ceaiul thailandez este o combinație culinară de ceai de stradă thailandez și dragostea occidentală pentru băuturile cu gheață îndulcite și puternic aromate. Ceaiul thailandez este ceai negru cu gheață, lapte și condimente. Are o aromă unică, care se deosebește de alte ceaiuri.

Ceaiul thailandez este o combinație culinară de ceai de stradă thailandez și dragostea occidentală pentru băuturile cu gheață îndulcite și puternic aromate. Ceaiul thailandez este ceai negru cu gheață, lapte și condimente. Are o aromă unică, care se deosebește de alte ceaiuri, conform healthline.com

Deoarece ceaiul negru conține grupuri puternice de polifenoli cu potențial de combatere a bolilor, ceaiul thailandez poate oferi unele avantaje pentru sănătate.

În plus, condimentele din ceaiul thailandez sunt abundente în antioxidanți puternici și compuși vegetali despre care s-a demonstrat că promovează sănătatea și luptă împotriva bolilor.

Ceaiul thailandez poate fi, totuși, puternic îndulcit cu zahăr adăugat.

Ce este ceaiul thailandez?


Ceaiul thailandez este o băutură de ceai negru cu gheață și condiment, populară în Thailanda și în țările învecinate.

Are o culoare roșie-portocalie distinctivă datorită condimentelor sale - cum ar fi anasonul stelat, cardamomul și semințele de tamarind - și colorantul alimentar roșu.

Ceaiul thailandez poate fi preparat din frunze de ceai negru sau pliculețe de ceai thailandez și poate fi servit și fierbinte.

Laptele condensat îndulcit sau laptele evaporat amestecat cu zahăr este adăugat la ceaiul thailandez înainte de a-l răci. Acest lucru îi conferă un strat cremos deasupra. 


Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului thailandez


Ceaiul thailandez poate oferi unele beneficii pentru sănătate, inclusiv potențialul antiinflamator, funcțiile prebiotice și multe altele. Aceste beneficii pot fi atribuite următoarelor componente ale ceaiului thailandez.

Ceai negru


Ceaiul negru conține antioxidanți și compuși chimici care pot ajuta la reducerea inflamației din organism. Din acest motiv, poate oferi o mulțime de beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea bolilor cronice.

Cardamom


Cardamomul are o aromă puternică. Poate fi folosit proaspăt sau măcinat pentru a da ceaiului thailandez aroma sa distinctivă.

Conform analizelor fitochimice, cardamomul conține mai mulți compuși chimici, inclusiv carbohidrați, proteine, minerale, lipide, uleiuri esențiale, flavonoide, terpenoide și carotenoide.

Cardamomul a fost asociat cu o gestionare îmbunătățită a diabetului și cu niveluri scăzute de trigliceride.


Anason stelat


Anasonul stelat adaugă o aromă de lemn dulce ceaiului thailandez.

Pe lângă utilizarea sa ca condiment, anasonul stelat este folosit în mod popular în medicina tradițională chineză pentru proprietățile sale antivirale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel