Ce este apa de stafide și ce efecte are asupra sănătății tale
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Apa de stafide este o băutură obținută prin înmuierea stafidelor peste noapte, apoi strecurarea și încălzirea lichidului obținut. Această băutură are rolul de a îmbunătăți digestia, de a elimina toxinele și de a furniza o varietate de nutrienți și antioxidanți importanți. În plus, este delicios, aromat și ușor de preparat.

Apa de stafide este o băutură obținută prin înmuierea stafidelor peste noapte, apoi strecurarea și încălzirea lichidului obținut. Această băutură are rolul de a îmbunătăți digestia, de a elimina toxinele și de a furniza o varietate de nutrienți și antioxidanți importanți. În plus, este delicios, aromat și ușor de preparat, conform healthline.com.


Beneficiile apei de stafide


Deși niciun studiu nu a examinat în mod specific apa de stafide, aceasta poate crește aportul de fier și antioxidanți. Asta pentru că este făcut din stafide, care sunt struguri uscați.

Rețineți că cercetările asupra apei de stafide în sine sunt încă necesare.



Sursă bună de antioxidanți


Stafidele sunt bogate în antioxidanți, care sunt compuși benefici care vă protejează celulele împotriva compușilor nocivi cunoscuți sub numele de radicali liberi.

Stafidele sunt deosebit de bogate în acid ferulic, rutina, quercetină și acid trans-caftaric.

Antioxidanții joacă un rol cheie în sănătate și pot proteja împotriva afecțiunilor cronice precum cancerul, diabetul de tip 2 și boala Alzheimer.

În special, un studiu efectuat pe 15 persoane a arătat că nivelurile de antioxidanți din sânge au crescut semnificativ la aproximativ 1 oră după ce au mâncat stafide.


Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare.


Poate proteja împotriva deficienței de fier


Stafidele conțin o cantitate suficientă de fier.

Acest mineral este implicat în transportul oxigenului și producția de globule roșii. Dacă nu obțineți suficient fier în dieta dumneavoastră poate duce la anemie cu deficit de fier, o afecțiune ale cărei simptome includ oboseală, dificultăți de respirație, piele palidă și slăbiciune.

Cum se face apă de stafide


Apa de stafide este ușor de făcut acasă, folosind doar două ingrediente simple.

Pentru a începe, aduceți 2 căni (475 ml) de apă la fiert într-o cratiță sau oală. Apoi, scoateți-l de pe foc și adăugați 1 cană (145 grame) de stafide în apă.

Lăsați stafidele la macerat peste noapte, sau cel puțin 8 ore, înainte de a strecura fructele folosind o strecurătoare sau o sită.

De obicei, este recomandat să încălziți apa de stafide pe plită sau în cuptorul cu microunde înainte de a o bea.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel