Ce este apa de mentă. Beneficii, nutriție și efecte adverse
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Apa de mentă este gustoasă, necesită puține ingrediente, conține cantități neglijabile de calorii și zahăr și chiar te poate ajuta să te hidratezi. Care sunt beneficiile ei pentru sănătate dar și potențialele dezavantaje ale acestei băuturi răcoritoare și cu conținut scăzut de calorii.

Apa cu mentă este gustoasă, necesită puține ingrediente, conține cantități neglijabile de calorii și zahăr și chiar te poate ajuta să te hidratezi. Care sunt beneficiile ei pentru sănătate dar și potențialele dezavantaje ale acestei băuturi răcoritoare și cu conținut scăzut de calorii, conform healthline.

Ce este apa de mentă?


Pe scurt, apa de mentă este practic un ceai infuzat pe care îl poți savura cald sau rece.

Menta aparține genului de plante Mentha - un grup de aproximativ 40 de specii de ierburi perene parfumate.

Aceste tipuri de mentă au fost folosite de mii de ani ca ierburi culinare și în scopuri medicinale.

Astăzi, mulți oameni se bucură de apa de mentă, deoarece este o băutură răcoritoare și sănătoasă pe care o puteți face cu doar două ingrediente - mentă și apă.

Nutriție


Deoarece apa de mentă conține adesea doar mentă și apă, se dovedește săracă în calorii și zahăr.

Două linguri de frunze proaspete de mentă conțin doar 5 calorii.

Apa de mentă are beneficii pentru sănătate?


Cercetătorii continuă să studieze menta și astăzi, datorită potențialelor sale proprietăți antimicrobiene, antiinflamatorii, antioxidante și alte proprietăți de combatere a bolilor.

În plus, unele cercetări timpurii indică modul în care menta poate fi utilizată pentru a vă ajuta să vă echilibrați hormonii și pentru a trata sindromul ovarului polichistic - o afecțiune hormonală care poate afecta femeile în timpul anilor reproductivi.

Deși menta prezintă un oarecare potențial ca agent terapeutic, infuziile de ceai de plante precum apa de mentă nu au fost încă studiate îndeajuns.

Astfel, unele beneficii ale mentei nu pot fi atribuite direct apei de mentă.


Cu toate acestea, apa de mentă oferă câteva beneficii pentru sănătate pe care ar trebui să le luați în considerare.

Este un mod revigorant de a rămâne hidratat. Apa de băut vă susține metabolismul, temperatura corpului, circulația și multe altele. Cu toate acestea, unii oameni se luptă să bea apă simplă de la robinet. Apa de mentă are mai multă aromă decât apa simplă și te ajuta să te menții hidratat.


Poate ajuta la pierderea in greutate. Unele cercetări indică apa ca un ajutor în pierderea în greutate - mai ales atunci când consumați apă de mentă în locul altor băuturi cu mai multe calorii, cum ar fi sifonul și cocktailurile. Cu toate acestea, mulți cercetători solicită mai multe studii pentru a consolida aceste afirmații.


Susține sănătatea digestivă. Unii oameni consideră menta utilă pentru digestie și pentru a ameliora durerile de stomac. Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor pe această temă s-au concentrat pe uleiurile esențiale de mentă, mai degrabă decât pe apa de mentă în sine.

Există riscuri pentru apa de mentă?


Apa de mentă se dovedește sigură pentru majoritatea oamenilor de a bea în cantități regulate.

Majoritatea adulților au nevoie de 2,3–3,8 L de apă în fiecare zi. Dacă intenționați să beți mai multă apă de mentă decât aceasta, poate că este mai bine să vă consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră pentru a discuta nevoile dvs. personale de hidratare.

Dacă ești însărcinată, apa de mentă pare a fi sigură dacă bei câteva căni pe zi în majoritatea circumstanțelor.

Nu există multe cercetări actuale efectuate cu privire la siguranța apei de mentă în timpul sarcinii. Prin urmare, ar trebui să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a bea cantități mari de apă cu mentă în timpul sarcinii.

În cele din urmă, au fost raportate unele cazuri de alergii la mentă – deși sunt rare. Dacă observați orice reacții adverse anormale în urma consumului de apă de mentă, cum ar fi urticarie sau umflături, cel mai bine este să vă opriți imediat și să consultați asistență medicală.

Cum se face apă de mentă


Pentru a vă face propria apă de mentă acasă, urmați acești pași rapidi:

Umpleți un borcan sau un recipient mic de apă cu 4 căni (946 ml) de apă proaspătă.
Clătiți aproximativ 4 crenguțe (aproximativ 25-30 de frunze) de mentă proaspătă. Puteți folosi mai mult sau mai puțină mentă după bunul plac.
Zdrobiți ușor frunzele până când începeți să simțiți o aromă de mentă.
Scufundați crenguțele de mentă în apă.
Lăsați menta și apa să stea câteva ore, astfel încât menta să aibă timp să-și dea aroma în apă.
Pentru o infuzie mai rapidă, puteți fierbe și apa de mentă timp de 3-5 minute înainte de a o lăsa să se răcească. De asemenea, îl puteți savura ca un ceai fierbinte de mentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel