Ce este apa de bame și ce beneficii îți aduce asupra sănătății
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Pexels
Pexels
Apa de bame este o băutură obținută prin înmuierea păstăilor de bame în apă timp de până la 24 de ore. Experții susțin că stimulează pierderea în greutate și îmbunătățește gestionarea zahărului din sânge, printre alte beneficii pentru sănătate

Apa de bame este o băutură obținută prin înmuierea păstăilor de bame în apă timp de până la 24 de ore. Experții susțin că stimulează pierderea în greutate și îmbunătățește gestionarea zahărului din sânge, printre alte beneficii pentru sănătate, conform healthline.com.

Apa de bame conține substanțe nutritive?


Valoarea nutrițională specifică a apei de bame este necunoscută, dar bamele în sine sunt o sursă bună de vitamine și minerale cheie.

Opt păstăie de bame crudă conține:

Calorii: 31
Proteine: 2 grame
Grăsimi: 0,2 grame
Carbohidrați: 7 grame
Fibre: 3 grame
Mangan: 33% din valoarea zilnică (DV)
Vitamina C: 24% din DV
Tiamina: 16% din DV
Folat: 14% din DV
Magneziu: 13% din DV
Vitamina B6: 12% din DV
Cupru: 12% din DV


Bamele sunt bogate în special în mangan, un mineral implicat în reglarea zahărului din sânge. Este, de asemenea, bogat în vitamina C, care acționează ca un antioxidant și joacă un rol central în funcția imunitară.


Beneficiile potențiale pentru sănătate ale apei de bame


Deși nu există cercetări specifice asupra apei de bame, aceasta poate fi legată de mai multe beneficii pentru sănătate datorită compușilor săi vegetali și a efectelor hidratante.

Bogat în antioxidanți


Studiile pe eprubetă arată că bamele sunt o sursă excelentă de câțiva antioxidanți importanți, cum ar fi quercetina și kaempferol, care pot fi găsite și în apa de bame. Acești compuși pot reduce inflamația și pot neutraliza compușii dăunători numiți radicali liberi.

În plus, antioxidanții pot proteja împotriva mai multor afecțiuni cronice de sănătate, inclusiv diabet, cancer și boli de inimă.

Poate susține pierderea în greutate


Mai mulți compuși de bame pot promova pierderea în greutate.


De asemenea, apa de bame te poate ajuta să te hidratezi. Bea mai multă apă poate crește pierderea în greutate, reduce aportul de alimente și poate stimula temporar metabolismul.

Poate regla zahărului din sânge


Unele studii sugerează că apa de bame poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel