Ce efecte are sucul de spanac asupra sănătății tale
Autor: Julia Pandi | Publicat pe: 09 Martie 2022, 08:31
WhatsApp
Spanacul este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Sucul de spanac este legat de o serie de beneficii impresionante pentru sănătate, conform healthline.com.

Bogată în antioxidanți


Consumul de suc de spanac este o modalitate excelentă de a vă crește aportul de antioxidanți.

Antioxidanții neutralizează moleculele instabile numite radicali liberi, protejându-vă astfel împotriva stresului oxidativ și a bolilor cronice.

În special, spanacul este o sursă bună de antioxidanți numiți luteină, beta caroten, acid cumaric, violaxantina și acid ferulic.

Potrivit unui studiu mic, de 16 zile, pe 8 persoane, consumul de 8 uncii (240 ml) de spanac pe zi a prevenit deteriorarea oxidativă a ADN-ului.

Studiile pe animale dezvăluie constatări similare, legând spanacul de prevenirea stresului oxidativ.

Poate îmbunătăți sănătatea ochilor


Sucul de spanac este încărcat cu luteină și zeaxantină, doi antioxidanți necesari pentru menținerea vederii sănătoase.

Unele cercetări sugerează că acești compuși ajută la protejarea împotriva degenerescenței maculare legate de vârstă, o afecțiune comună care poate provoca pierderea progresivă a vederii.

În plus, sucul de spanac este bogat în vitamina A, care este importantă pentru sănătatea ochilor. O deficiență a acestei vitamine poate provoca uscarea ochilor și orbirea nocturnă.


Poate reduce creșterea celulelor canceroase


Deși este nevoie de mai multe cercetări umane, unele studii sugerează că anumiți compuși din spanac pot ajuta la combaterea creșterii celulelor canceroase.

Într-un studiu de 2 săptămâni pe șoareci, sucul de spanac a redus volumul tumorilor de cancer de colon cu 56%.


Un alt studiu la șoareci a arătat că monogalactosyl diacilglicerol (MGDG), un compus din spanac, a îmbunătățit efectele terapiei cu radiații pentru a ucide celulele canceroase pancreatice.

În plus, studiile pe oameni indică faptul că consumul mai multor legume cu frunze verzi reduce riscul de cancer pulmonar, de prostată, de sân și colorectal.

Poate reduce tensiunea arterială


Sucul de spanac este bogat în nitrați naturali, un tip de compus care vă poate ajuta la dilatarea vaselor de sânge. La rândul său, acest lucru poate scădea tensiunea arterială și poate crește fluxul sanguin.

Poate promova sănătatea părului și a pielii


Sucul de spanac este o sursă excelentă de vitamina A.

Această vitamină ajută la reglarea generării de celule ale pielii și la producerea mucoasei pentru a proteja împotriva infecțiilor.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?