Ce e bine să mănânci pe timp de caniculă. Evită neapărat aceste alimente dacă nu vrei să ți se facă rău!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată ce alimente trebuie să eviți în zilele toride!

Pe timp de caniculă, este esențial să consumi alimente care să te hidrateze și să-ți ofere nutrienții necesari pentru a-ți menține nivelul de energie. Aici sunt câteva recomandări, amintite și în The Washington Post:

Ce să mănânci

Fructe și legume bogate în apă: Pepene verde, pepene galben, castraveți, roșii, portocale, căpșuni, pepene roșu sunt excelente pentru hidratare.

Salate reci: Salatele cu legume proaspete, verzi și cu adaosuri precum ton, pui fiert, brânză feta sunt o opțiune excelentă și hrănitoare.

Smoothie-uri și sucuri naturale: Preparate acasă din fructe proaspete și legume, fără adăugarea de zahăr, sunt o sursă excelentă de hidratare.

Alimente bogate în potasiu: Bananele, avocado, spanacul, cartofii dulci sunt bogate în potasiu, care ajută la menținerea echilibrului hidric al organismului.

Ce să eviți

Alimente "grele" și bogate în grăsimi: Consumul excesiv de alimente grase și prăjite poate fi dificil de digerat și poate crește senzația de disconfort în timpul căldurii.

Băuturi cu cofeină: Cafeaua și băuturile energizante pot duce la deshidratare, deci este recomandat să le consumi cu moderație sau să le eviți.

Alcoolul: Consumul de alcool poate agrava deshidratarea și poate avea efecte negative asupra sănătății în timpul căldurii.

În general, asigură-te că bei multă apă pentru a-ți menține nivelul de hidratare și consumă mese ușoare și echilibrate pentru a-ți menține energia și starea de bine pe timpul zilelor toride.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel