Data publicării:

Ce e bine să mănânci pe timp de caniculă. Evită neapărat aceste alimente dacă nu vrei să ți se facă rău!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Iată ce alimente trebuie să eviți în zilele toride!

Pe timp de caniculă, este esențial să consumi alimente care să te hidrateze și să-ți ofere nutrienții necesari pentru a-ți menține nivelul de energie. Aici sunt câteva recomandări, amintite și în The Washington Post:

Ce să mănânci

Fructe și legume bogate în apă: Pepene verde, pepene galben, castraveți, roșii, portocale, căpșuni, pepene roșu sunt excelente pentru hidratare.

Salate reci: Salatele cu legume proaspete, verzi și cu adaosuri precum ton, pui fiert, brânză feta sunt o opțiune excelentă și hrănitoare.

Smoothie-uri și sucuri naturale: Preparate acasă din fructe proaspete și legume, fără adăugarea de zahăr, sunt o sursă excelentă de hidratare.

Alimente bogate în potasiu: Bananele, avocado, spanacul, cartofii dulci sunt bogate în potasiu, care ajută la menținerea echilibrului hidric al organismului.

Ce să eviți

Alimente "grele" și bogate în grăsimi: Consumul excesiv de alimente grase și prăjite poate fi dificil de digerat și poate crește senzația de disconfort în timpul căldurii.

Băuturi cu cofeină: Cafeaua și băuturile energizante pot duce la deshidratare, deci este recomandat să le consumi cu moderație sau să le eviți.

Alcoolul: Consumul de alcool poate agrava deshidratarea și poate avea efecte negative asupra sănătății în timpul căldurii.

În general, asigură-te că bei multă apă pentru a-ți menține nivelul de hidratare și consumă mese ușoare și echilibrate pentru a-ți menține energia și starea de bine pe timpul zilelor toride.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel