Ce decizii financiare greșite să NU iei acum. Adrian Asoltanie: Nu-ți bate joc de job-ul tău! Ce e mai rău încă nu a venit, suntem la început de scădere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ
Adrian Asoltanie, trainer de educație financiară, lansează un avertisment ferm cu privire la ce urmează din punct de vedere economic. 

”E foarte important să identificăm deciziile financiare greșite mai ales în acest context economic și mi-aș dori să transmit un lucru pe care eu aș fi vrut să-l fi știut în 2006 - 2008, înainte de criza trecută, și anume că economia funcționează întotdeauna ciclic, are o perioadă de creștere, apoi de scădere și iar își revine ș.a.m.d. Unul din lucrurile pe care trebuie să-l faci în acest moment, de exemplu, când, după părerea mea, suntem la un început de scădere, România încă nu simte o criză - ce e mai rău încă nu a venit - este să-ți consolidezi economiile și dacă ai economii, nu te apuci să le cheltui aiurea, pentru că o să ai mare nevoie de ele în viitor. Lucrurile pe care voiai să le faci poate ar fi bine să le amâni puțin - poate voiai să zugrăvești, să-ți schimbi televizorul. Genul acesta de decizii te cam lasă fără economii, uneori te bagă și-n datorii. Acesta este un moment foarte prost în care să te îndatorezi. Urmează, după părerea mea, o presiune pe venituri, care vor începe să scadă. De ce scad veniturile, foarte simplu, pentru că atunci când milioane de români au ratele în creștere, le rămân mai puțini bani să cheltuie și să consume și asta înseamnă pentru multe firme un consum mai mic, reducerea activității economice, profituri mai mici, comisioane mai mici, bonusuri mai mici, vânzări mai mici, va fi ca un bulgăre de zăpadă: când începe să se pună în mișcare, se acumulează toate problemele. Ar fi o greșeală să-ți cheltui acum banii și al doilea lucru pe care trebuie să te concentrezi va fi consolidarea veniturilor, adică să fii dedicat, responsabil, să-ți faci treaba, să nu-ți bați joc de job-ul respectiv sau de meseria ta, pentru că-ți pui sursa de venit în pericol” spune trainerul de educație financiară Adrian Asoltanie. 

De asemenea, în emisiunea D`Economic News realizată de Alex Vlădescu la DCNewsTV, trainerul a recomandat să avem mai multe ”picioare financiare” pe care să ne bazăm. 

Citește și: EXCLUSIV  Cum să-ți împarți banii când iei salariul: Cel mai important motiv pentru care să-ți ții economiile în euro. Adrian Asoltanie: Fondul care te ajută în 95% din cazuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel