Ce dar i-a promis Radu Mazăre elevului care vrea să-i ia locul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mazare_aviator
mazare_aviator

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, îmbrăcat în aviator american, la deschiderea noului an școlar de la Școala generală ”Nicolae Tonitza”, le-a transmis elevilor să învețe și să fie curajoși, iar celui care și-a propus să devină primar, i-a promis că-i va da în dar casca sa de aviator, dacă va obține până la finalul anului numai note bune.

[caption id="attachment_232921" align="alignleft" width="400"] Sursa foto: România TV[/caption]

Prezent luni dimineață în curtea unităţii de învăţământ din municipiul Constanţa, la festivitatea de deschidere a anului școlar, Radu Mazăre a dorit să le transmită elevilor că ținuta în care a venit îmbrăcat, aceea de aviator american, simbolizează dragostea față de învățătură și curajul, deziderate spre care ar trebui să năzuiască și ei.

"Ştiţi în ce sunt îmbrăcat? În aviator. Ştiţi cum erau aviatorii? Curajoşi! Şi învăţau carte că dacă nu învăţau, nu ştiau să conducă avionul, mergeau cu el direct în picaj. Sunt între voi care vor să se facă aviatori?", i-a întrebat Mazăre pe copii, primind atât răspunsuri afirmative, cât şi negative, potrivit Mediafax.

"Şi ce mai vreţi să vă faceţi? Tu vrei doctoriţă, tu vrei dentistă, dar ştii că şi pentru doctoriţă şi ca să te faci dentistă trebuie să înveţi, că dacă nu înveţi şi vin să-mi scoţi măseaua, mă doare, ţip după aia. Cu toţii trebuie să învăţaţi. Aşa că asta vreau de la voi, vreau să învăţaţi şi să fiţi curajoşi", le-a spus Radu Mazăre copiilor de la Şcoala generală "Nicolae Tonitza".

Atunci când unul dintre elevii școlii i-a mărturisit lui Mazăre că vrea să devină primar, edilul Constanței l-a întrebat: "Ce crezi că trebuie să faci ca să fii primar?", după ce la îndemnat pe copil să se urce pe un scaun pentru a putea fi văzut de cei prezenţi.

"Să învăţ carte şi să fiu cuminte!", a răspuns acesta.

"Nu cuminte. Trebuie să fii ca aviatorii, curajos şi puternic”, l-a corectat primarul Mazăre, după care l-a pus să-și arate mușchii: ”Ia să văd ai muşchi? Mai ai de muncit", a fost concluzia edilului municipiului Constanța.

Băiatul care intenționează să devină primar a primit și o promisiune din partea Primarului Mazăre: "Uite, mă primare, când termini anul, când termini şcoala şi ai note bune, îţi fac cadou casca asta de aviator".

Întrebat de jurnalişti de ce a venit îmbrăcat în costum de aviator, Mazăre a răspuns: "A venit toamna prea repede peste mine şi nu mai aveam haine, doar nu era să vin îmbrăcat în sultan sau în spartan şi atunci am luat ţinuta pe care o aveam de astă vară şi am venit cu ea. Lăsând gluma la o parte, le-am explicat copiilor că în viaţă trebuie să facă două lucruri: să fie curajoşi şi să înveţe", a explicat Radu Mazăre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel