Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a obține o viză pentru America
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
SUA și România vor susține împreună o campanie de comunicare publică pentru reducerea ratei de refuz a vizelor pentru SUA şi implicit intrarea în programul Visa Waiver. 

Este obiectivul agreat de ministrul Bogdan Aurescu cu secretarul pentru securitate internă al Statelor Unite ale Americii, Alejandro Mayorkas, dar şi cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. 

Ministrul Bogdan Aurescu a declarat, vineri, la Antena 3, la News Hour with CNN, că această campanie pentru reducerea ratei de refuz la vize va trebui pregătită foarte bine, în aşa fel încât cetăţenii să ştie criteriile care trebuie respectate când aplică pentru o viză de scurtă şedere în Statele Unite.

„Sunt anumite criterii care trebuie să fie respectate, iar dacă nu îndeplinesc aceste criterii cel mai bine ar fi să nu mai aplice pentru că în acest fel să putem să coborâm această rată de refuz. Rata de refuz este ultimul criteriu pe care România îl mai are de îndeplinit pentru a intra în program, iar în acest moment noi ne plasăm în jurul unui plafon de aproximativ 10% din totalul vizelor care sunt acordate. Pragul pe care trebuie să îl atingem, conform legislaţiei care este adoptată de congresul american, este de 3%. Trebuie să facem eforturi să aducem acest plafon sub 3%”, a spus Bogdan Aurescu.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a obține o viză pentru America

Potrivit legislației americane, oamenii care aplică pentru acest program trebuie să demonstreze că nu intenționează să emigreze în SUA. Secţiunea 214 (b) a Legii pentru Imigrare şi Naţionalitate arată că „toţi solicitanţii de viză temporară sunt consideraţi potenţiali imigranţi până când, în momentul solicitării vizei, aceştia demonstrează ofiţerului consular că nu au intenţia să emigreze în SUA”. 

În acest sens, toți cei care aplică pentru o viză temporară trebuie să dovedească că au legături puternice cu alt stat. Acestea pot fi reprezentate de proprietăți mobiliare sau imobiliare, legaturi de familie sau un loc de muncă stabil. Educația și alți factori sociali pot fi și ei luați în considerare.

Cei ce au fost refuzați inițial mai pot aplica pentru viza temporară o singură dată, dacă consideră că situația lor s-a îmbunătățit și vor putea dovedi că nu intenționează să emigreze în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel