Ce conțin de fapt crenvurștii și cât sunt de cancerigeni
Acest aliment inofensiv la vremea apariției lui a devenit, în timp, plin de ingrediente care nu ne pot provoca decât rău.
Potrivit unui studiu realizat în SUA, crenvurștii, mai ales cei folosiți la hot-dog, sunt preparați din resturi de porc extrase din piele și oase, copite și coadă la care ce adaugă carne de pui sau curcan.
Totul este amestecat cu apă și o serie de conservanți nocivi, arome și coloranți, și amestecat până când se obține o pastă rozalie.
Acest produs rezultat este numit, impropriu, carne. De fapt, este numit aliment procesat mecanic și este de 10 ori mai ieftin decât carnea normală.
Pentru ca un crenvurst să aibă volum, se adaugă în el o serie de alte substanțe care duc la îngrășare și la deteriorarea sistemului circulator. Dintre acestea pot fi menționate amidonul de cartof sau făina de grâu și pesmetul amestecat cu sare.
Citește și: Câteva sute de chimicale aplicăm zilnic pe piele. Parfumul, cel mai periculos
Cât despre chimicalele din interiorul fiecărui crenvurst, iată doar o parte dintre ele:
- Nitrit de sodiu (E250)- potențial cancerigen, folosit pentru menținerea culorii crenvurștiului.
- Trifosfați de potasiu și sodiu (E451)- săruri produse sintetic folosite și la fabricarea de detergenți.
- Ascorbat de sodiu (E301)- o formă de vitamina C care împiedică pierderea culorii și care provoacă iritații ale pielii, în doze mari.
- Carmin (E120)- un colorant care poate provoca reacții alergice sau chiar șoc anafilactic la unele persoane.
- Extract de ardei iute (E160c)- colorant natural.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News