Ce ceai ar trebui să consumi în funcție de problemele cu care te confrunți
Multe studii arată beneficiile consumului de ceai, dar care este cel mai bun? Fiecare ceai iți oferă diferite beneficii și trebuie să îl alegi pe cel care se potrivește nevoilor tale.
Multe studii arată beneficiile consumului de ceai, dar care este cel mai bun? Fiecare ceai iți oferă diferite beneficii și trebuie să îl alegi pe cel care se potrivește nevoilor tale, informează health.clevelandclinic.org
Cel mai bun pentru sănătatea generală: ceaiul verde
Când vine vorba de ceai, ceaiul verde primește aurul.
„Ceaiul verde este campionul când vine vorba de a oferi beneficii pentru sănătate”, spune dieteticianul Beth Czerwony, RD.
Consumul de ceai verde te poate ajuta la:
Prevenirea cancerului
Combaterea bolilor de inima
Tensiune scăzută
Tratament antiinflamator
Pierdere în greutate
Scade colesterolul
Puterea de vindecare a ceaiului verde este legată de catechina, un compus antioxidant care se găsește în frunzele de ceai. Ajută la protejarea celulelor de daune cauzate de radicalii liberi care reacţionează cu alte molecule din corpul dumneavoastră.
Cel mai bun pentru sănătatea intestinală: ceai de ghimbir
Studiile arată că ghimbirul combate în mod natural greața, făcându-l un remediu de preferat dacă ai de-a face cu grețurile matinale în timpul sarcinii, notează Czerwony.
Cel mai bun pentru răceală: ceai de mentă
Mentolul are destul de puternic atunci când vine vorba de combaterea unei răceli – iar ceaiul de mentă este plin de mentol. „Îți întărește cu adevărat sistemul imunitar”, spune Czerwony.
Ceaiul de mentă funcționează bine pentru a relaxa mușchii gâtului, pentru a ameliora congestia nazală și chiar pentru a reduce febra. De asemenea, este încărcat cu proprietăți antibacteriene și antivirale pentru a vă oferi un impuls sănătos.
Alte ceaiuri pe care să le încercați atunci când nu vă simțiți răcit:
Echinacea
Hibiscus
Soc
Cel mai bun înainte de culcare: ceai de mușețel
Dacă doriți să aveți un somn liniștit, preparați o ceașcă de ceai de mușețel înainte de culcare.
Planta de mușețel conține apigenină, un compus antioxidant și inductor de somn. Apigenina se atașează de receptorii din creier și lucrează pentru a reduce anxietatea, creând o stare de liniște care duce la somnolență.
„Mușețelul acționează practic ca un tranchilizant ușor”, spune Czerwony.
„Acele înghițituri chiar te vor ajuta să dormi”, a continuat dieteticianul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News