Ce cadou a primit Vladimir Putin de ziua sa de la Alexandr Lukașenko
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce cadou a primit Vladimir Putin de ziua sa de la Alexandr Lukașenko / Foto: Kremlin.ru
Ce cadou a primit Vladimir Putin de ziua sa de la Alexandr Lukașenko / Foto: Kremlin.ru
Află în articol ce cadou a primit Vladimir Putin de ziua sa de la Alexandr Lukașenko.

Aleksandr Lukaşenko i-a oferit vineri lui Vladimir Putin un tractor drept cadou cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, a anunţat agenţia de presă belarusă Belta, citată de EFE.

Este un tractor", le-a răspuns Lukaşenko jurnaliştilor care-l aşteptau în oraşul rus Sankt-Petersburg, unde are loc summitul informal al liderilor ţărilor din Comunitatea Statelor Independente (CSI), relatează Agerpres.

Liderul belarus a precizat că tractorul pe care i l-a adus lui Putin este de acelaşi fel cu cel cu care lucrează el.

Tractorul se numeşte BELARUS. Este cel mai bun. A fost asamblat manual, a adăugat Lukaşeko, care înainte de a intra în politică a condus în anii '80 o cooperativă agricolă de producţie.

Ce cadori a primit Putin anii trecuți



În urmă cu patru ani, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, preşedintele belarus i-a dăruit liderului de la Kremlin patru saci de cartofi recoltaţi de pe tarlaua proprie.

În anul 2019, preşedintele prorus al Republicii Moldova de la acea vreme, Igor Dodon, i-a făcut cadou lui Putin patru butoaie cu vin de casă.

Când a fost prim-ministru al Rusiei (2008-2012), Putin a primit odată cadou de ziua sa de naştere un tigru siberian.

Putin împlineşte vineri 70 de ani într-una dintre cele mai neprielnice perioade pentru el

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, împlineşte vineri 70 de ani într-una dintre cele mai neprielnice perioade pentru el, de la sosirea sa la putere, în ultima zi a secolului al XX-lea, transmite EFE. Putin susţine că a deţine controlul la Kremlin şi a combate hegemonia Occidentului reprezintă destinul său, dar se găseşte din ce în ce mai izolat, atât în interiorul, cât şi în afara ţării, notează sursa citată.

De ziua lui, Putin a primit felicitări linguşitoare din partea subordonaţilor, notează Reuters, care aminteşte că în această zi preşedintele rus urmează să participe la summitul informal al Comunităţii Statelor Independente (CSI) la Sankt-Petersburg, fosta capitală imperială fondată de Petru cel Mare şi care este chiar oraşul natal al liderului de la Kremlin.

Patriarhul ortodox rus Kirill, liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele nicaraguan Daniel Ortega s-au grăbit să-l felicite pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Patriarhul Kirill a făcut-o încă de joi, când a îndemnat feţele bisericeşti şi enoriaşii să se roage pentru sănătatea lui Putin.

"La 7 octombrie, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, împlineşte 70 de ani. Sfântul patriarh al Moscovei şi întregii Rusii, Kirill, cheamă la (...) realizarea unei rugăciuni solemne pentru sănătatea şefului statului", se menţionează în scrisoarea pe care patriarhia a trimis-o tuturor parohiilor din Federaţia Rusă.

"Domnul v-a adus la putere", a mai scris Kirill în mesajul său, care l-a lăudat pe Putin pentru "transformarea imaginii Rusiei, întărirea suveranităţii sale şi a capacităţilor sale de apărare, apărarea intereselor naţionale". Patriarhul rus, aflat în convalescenţă după ce a făcut coronavirus, îi urează totodată "forţă psihică şi morală pentru mulţi ani de acum încolo" şi cheamă sâmbătă la rugăciuni pentru sănătatea preşedintelui rus.

VEZI ȘI: Vladimir Putin împlinește 70 de ani. Șapte momente de cotitură din viața liderului de la Kremlin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel