Ce bună e Plăcintă, de ce s-o Prigoană
Când Nini Săpunaru a primit-o în PNL am considerat că electoratul USL trebuie să înghită o plăcintă cu săpun. Știu că politica e arta compromisului și scopul scuză mijloacele, dar nu vedeam noima acelei manevre. Dacă nu a votat la moțiune, iar majoritatea parlamentară tot s-a schimbat, de ce să-i cauționezi trei ani de bocobăsism, riscând să-i pui pe fugă pe cei câțiva alegători care nu au uitat traseul dnei Sorina Plăcintă?
Astăzi, când circulă tot felul de scenarii despre debarcarea guvernului și preluarea totală a Puterii de către Traian Băsescu, se vede utilitatea fiecărui vot în Parlament. Victima propriului succes la alegerile locale, care a trimis peste 30 de useliști în primării, Uniunea risca să piardă guvernarea după semieșecul de la referendum.
Pentru bâlbele de la suspendare, PSD plătește cu 27 de locuri eligibile pe liste, care pleacă la parlamentarii UNPR. PNL, cum arătam, a făcut deja loc unor pedeliști care nu mai văd dreapta de Neamțu și Ungureanu ( o explicație a promovării lor în alianța cu Blaga e dată de mitingurile de la Cotroceni: mai mult oameni în vârstă. Așa că PDL și Băsescu se orientează spre tineri, atrăgându-i cu colegi de generație aduși în prim plan).
Nu putem spune de pe acum, însă, ce va face Silviu Prigoană cu PDL și nici ce va face PNL cu Honorius Prigoană.
Nu-i cred pe cei care spun că Silviu ar putea rămâne alături de Traian Băsescu ca să nu riște răzbunări ale procurorilor, iar Honorius ar fi mers la USL ca să continue afacerile de salubrizare, după ce primarii PDL au devenit istorie. Doar familia a renunțat la firmele respective, acțiunile fiind cesionate de aproape un an.
Mai degrabă e vorba despre supărările din partid, de la locale, pe de o parte și despre construcția unei cariere politice, pe de alta. Honorius cam seamănă cu Neamțu și Ungureanu, iar trei e deja prea mult: parcă ar fi războiul clonelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News