Data publicării:

Ce BOLI ascunde căscatul frecvent

Autor: Covrig Roxana | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
femeie-casca
femeie-casca

Alegeri prezidentiale 2024

Căscatul, interpretat adesea ca semnul oboselii, poate ascunde mai multe boli și insuficiențe. Poate apărea și când camera în care petrecem mai mult timp este neaerisită sau foarte aglomerată. 

Iată ce se ascunde în spatele căscatului frecvent, potrivit doctorulzilei.ro:

1. Anemie. Este una din cele mai frecvente cauze ale căscatului excesiv. Lipsa fierului din organism înseamnă automat scăderea hemoglobinei, principalul “cărăuş” al oxigenului în sânge.

2. Lipsă de magneziu. După anemie, aceasta este a doua cauză frecventă a căscatului. Printre simptomele lipsei de magneziu din organism se numără somnolenţa, apatia, confuzia, puterea de concentrare scăzută şi durerile de cap.

3. Boli de inimă. Poate fi vorba de malformaţii congenitale, precum defectul septal, sau de insuficienţă cardiacă. În ambele cazuri, sângele nu se oxigenează pe deplin.

4. Boli pulmonare. Căscatul poate fi un semn al bronşitei cronice şi a altor su­ferinţe ale plămânilor.
5. Boli ale sistemului nervos central. Alte afecţiuni care se manifestă şi prin căscat des sunt epilepsia, encefalita, tumorile cerebrale şi scleroza multiplă, declanşate de slaba oxigenare a creierului. Studiile au arătat că şi medicamentele pentru depresie sau Parkinson pot avea acelaşi efect.

6. Migrene. Legătura dintre căscat şi durerile de cap este clară.

7. Muşchi tensionaţi. Stările de anxietate determină o încordare inconştientă a muşchilor din zona abdomenului, toracelui, umerilor ş gâtului. Tensiunea din aceste zone se simte ca şi cum pieptul sau abdomenul sunt presate, ca în cazul unui atac de astm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel