Ce bărbat a îmbrăcat-o pe Elisabeta a II-a. Detalii de la ceremonia de încoronare din 1953
Cinci dintre cele șase domnișoare de onoare care au fost alături de regina Elisabeta a II a în ziua încoronării s-au reunit pentru a povesti despre ziua rămasă în istoria Marii Britanii.
Pe 2 iunie 1953, Elisabeta a II a a fost încoronată drept regină a Marii Britanii. În ziua evenimentului, regina a avut șase domnișoare de onoare, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani: Lady Rosemary Muir, Lady Anne Glenconner, Lady Moyra Campbell, Lady Mary Russell, Lady Jane Rayne și Baroneasa Willoughby de Eresby. Lady Glenconner a susținut că domnișoarele de onoare au fost văzute drept Spice Girls ale acelor vremuri.
După 60 de ani, domnișoarele de onoare s-au reunit să-și împărtășească amintirile din ziua evenimentului. De la reuniune a lipsit Baroneasa Willoughby de Eresby, potrivit Daily Mail.
Ce-și amintesc domnișoarele de onoare
La ceremonia de la Westminster Abbey au participat 8251 de persoane. Lady Glenconner a spus că Arhiepiscopul de Canterbury a scos o ploscă și a întrebat dacă cineva dorește o înghițitură de coniac.
Pentru ceremonie, regina, care avea la acel moment 25 de ani, a fost ajutată să se îmbrace de Lordul Cholmondeley. Lady Glenconner își amintește că regina a mărturisit că a fost "îngrozitor" momentul îmbrăcării în hainele de încoronare, pentru că simțea "degete grele care mergeau în jos pe coloana vertebrală".
Toate cele cinci domnișoare de onoare își amintesc cum, chiar înainte de ceremonie, regina le-a spus: "Sunteți pregătite, fetelor?".
Loțiunea de păr și amoniacul din mănuși
Lady Moyra Campbell spune că prințul Charles a fost extrem de mândru că i-a fost permis să utilizeze loțiune de păr a tatălui său. Prințul, în vârstă de patru ani atunci, a cerut domnișoarelor de onoare să-i miroasă părul.
Toate femeile au avut un mic flacon de săruri ascuns în mănuși lor, în cazul în care le-ar fi venit să leșine în timpul ceremoniei. Lady Jane Rayne a povestit că ea și-a folosit flaconul pentru a preveni leșinul lui Lady Anne de la Keeling.
Lady Rosemary Muir a susținut că flaconul cu săruri i-a creat un disconfort. În momentul în care Lady Rosemary Muir i-a întins mâna Arhiepiscopul pentru salut, el a zdrobit accidental flaconul, ducând la eliberarea "celui mai stânjenitor miros de amoniac".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News