Ce au românii în cap? Dr. Vlad Ciurea arată o mare calitate și un defect: O îndemânare cu totul deosebită, dar...
Profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg și director științific la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat dacă există diferenţe între creierul românilor şi al celor din alte ţări.
Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit ce se află în capul românilor. Întrebat dacă creierul românilor se diferențiază de cel al oamenilor din alte țări, neurochirurgul a spus că românii au un IQ foarte bun și că sunt perspicace. Totuși, românii au și un mare defect, nu prea le place cartea.
"Domnule profesor, ca neurochirug dumneavoastră și vedeți ce au românii în cap. E diferit creierul românilor? Se spune că suntem mai isteți, mai creativi." l-a întrebat jurnalistul Val Vâlcu pe profesorul Vlad Ciurea.
"Da, un IQ foarte bun. Românul prinde foarte repede orice lucru. Un lucru care pare complicat, românul reușește să îl proceseze. O îndemânare cu totul deosebită și folosește imediat ca să aplice. Partea proastă este că se lasă imediat de orice elemente care îl învață, nu aprofundează. Asta e deosebirea dintre această nație și alte nații mai evoluate din Europa care continuă procesul de învățământ, procesul de aprofundare, procesul de tehnologizare și pot să aibă rezultate mult mai bune. Noi suntem extrem de superficiali. Credem că 2+2 fac 4, am rezolvat și plecăm acasă, nu este întotdeauna la fel, lucrurile sunt mult-mult mai complicate, și gândirea unora este mult mai complicată.
Din fericire, avem un IQ cu totul deosebit, suntem în general foarte perspicace. Dovada cea mea bună, simplu, românii când se duc în Italia în maximul două luni învață limba italiană. Aduceți un italian în România, o să spuneți că duduie de cât de repede învață. Dar, într-adevăr, românii au o perspicacitate, a învăța tehnologia, a învăța geografia, istoria, a învăța limbile unor altor țări, a se adapta, poate că și nevoia îi îndreaptă spre aceste lucruri, deci suntem o nație care are o perspicacitate deosebită. Și în medicină au reușit foarte bine doctorii plecați din România.", a explicat Vlad Ciurea.
Rețeta pentru ”nu te stresa”. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem exact ce spune și religia creștină
Alexandru Vlad Ciurea a explicat și care sunt beneficiile pentru sănătate atunci când reușim să rămânem calmi în momentele de stres.
„Ni se tot spune, domnule profesor „Nu te stresa!“. Aveți vreo rețetă? Acum vorbim din experiența de viață. Nu sunteți stresat când intrați în operație, când ieșiți? Nu sună telefoanele?“, a întrebat Val Vâlcu.
„Eu stau lângă Parcul Circului. La un moment dat, acolo umbla un domn cu părul puțin mai grizonat, ca mine, iar în față împingea un cărucior și în cărucior era un bebeluș care zgândărea căruciorul și bărbatul îi spunea, în plină circulație pe toată strada, pe Bulevardul Lacul Tei: Ferdinand, fii calm! X trece pe lângă el, se uită la domnul respectiv, și-i spune: Domn’le, dumneata cred că faci o confuzie. Bebelușul ăla nu vă înțelege! El spune: Nu, nu! Ferdinand sunt eu!
Autosugestia contează foarte mult. Primul lucru dacă te claxonează un domn din spate, îi dai locul să se ducă unde vrea, și în rai, și în iad, și îi urezi succes. Lasă-l să se ducă unde vrea. În al doilea rând, dacă poți ca toate aceste lucruri care se întâmplă zilnic să nu le pui la suflet. Nu trebuie să le punem la suflet, nu duc la nimic bun.
Cel mai grav lucru este, dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, o injurie, să-ți pui mintea să răspunzi la așa ceva. Zâmbește și mergi mai departe. Ca și în religia creștină, să încercăm să ne detașăm, să facem tot posibilul ca acest creier pe care ni l-a dat Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze”, a spus, pentru DC News, Vlad Ciurea. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News