Ce au discutat Crin Antonescu și Mona Pivniceru
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Băsescu și ai lui
Băsescu și ai lui

Ministerul Justiției a transmis o informare despre întâlnirea de joi a lui Crin Antonescu cu ministrul Mona Pivniceru. În urma acelei întâlniri, susținătorii lui Băsescu și-au exprimat îngrijorarea, strigând că USL vrea să confiște justiția.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a avut joi, 10 ianuarie 2013, o întâlnire informală de lucru cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Cei doi oficiali au discutat despre urgentarea adoptării de către Plenul Senatului a Propunerii legislative privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă, măsură determinată de iminenţa intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă la data de 1 februarie 2013.

Urgenţa demersului are în vedere faptul că până la data de 1 februarie 2013 iniţiativa legislativă urmează să parcurgă întreaga procedură parlamentară, ceea ce presupune ca, după adoptarea de către Senat, aceasta să poată fi adoptată şi de către Camera Deputaţilor, promulgată de către Preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial.

Propunerea legislativă menţionată stabileşte norme necesare pentru punerea în aplicare a Noului Cod de procedură civilă, precum şi norme de competenţă care conduc la degrevarea instanţelor judecătoreşti şi la o mai bună funcţionare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procedura parlamentară cu privire la iniţiativa legislativă parlamentară amintită a fost reluată ca urmare a cererii de reexaminare formulate de Preşedintele României, prin care acesta a solicitat reanalizarea propunerii legislative, din perspectiva principiului constituţional al bicameralismului”, se arată într-o informare a ministerului, conform pesurse.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel