Ce au discutat Băsescu și Ponta, joi, la Palatul Cotroceni
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
basescu1
basescu1

Preşedintele Traian Băsescu şi prim-ministrul Victor Ponta au avut, joi, o întrevedere la Palatul Cotroceni, subiectul discuţiilor fiind proiectul de buget al României pentru anul 2013. Din sursele De Ce News, se pare că discuția de la Cotroceni a decurs și spre decizia pe care președintele ar trebui să o ia față de numirea  Procurorului  General și a șefului DNA.

Traian Băsescu şi Victor Ponta s-au întâlnit  în prima zi de lucru a anului 2013 pentru a discuta configuraţia proiecţiei bugetare, care ar trebui definitivată la Guvern până pe 7 ianuarie. Termenul este impus de faptul că pe 7 ianuarie soseşte la Bucureşti delegaţia Fondului Monetar Internaţional, iar discuţiile cu aceasta vor avea loc pe baza proiectului de buget, potrivit România TV.

Delegaţia FMI se va întâlni atât cu reprezentanţii guvernamentali, cât şi cu şeful statului, astfel încât este necesară o armonizare a poziţiilor susţinute în faţa Fondului între preşedinte şi prim-ministru.

 Neoficial, discuțiile dintre cei doi demnitari ar fi atins și numirile pe care Băsescu trebuie să le facă la conducerea Parchetului General și a DNA, prerogative care intră în atribuțiile președintelui și în urma Actului de coabitare semnat la 12 decembrie la Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel