Data publicării:

Ce ascunde apariția surprinzătoare a lui Sam Smith la Untold 2024, în rochie neagră de gală cu umerii goi. Psihologul Radu Leca arată ce a vrut să demonstreze

Autor: Andrei Itu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru

Află în articol ce se ascunde în spatele unor anumite tipuri de comportamente ale unor cântăreți cunoscuți!

Avem numeroase cazuri cu artiști cunoscuți, unii internaționali, care, la diferite festivaluri din România, au avut numeroase gesturi și comportamente reprobabile, care au șocat. Aducem în discuție cazul lui Wiz Khalifa, care a fumat canabis pe scenă la ”Beach, Please!”, până la alegerea unor ținute controversate, respectiv cazul lui Sam Smith la Untold 2024. Toate acestea, în văzul a zeci de mii de oameni.

Sam Smith a uimit România, cu apariția sa de pe scena Untold 2024. Artistul britanic a cântat într-o rochie neagră, de gală, cu umerii goi. Considerată de unii ca fiind spectaculoasă, de alții ca fiind controversată și nepotrivită, modul în care a ales să se prezinte pe scenă Sam Smtih ne face să ne întrebăm de ce aleg unii artiști cunoscuți să șocheze prin aparițiile lor.

În fapt, Sam Smith a schimbat mai multe rochii pe scena Untold, afirmând: ”A fost visul meu, de când eram copil, să stau pe o scenă îmbrăcat astfel”. 

Posibile explicații 

L-am contactat pe psihologul Radu Leca, pentru a afla care ar fi cauzele acestor tipuri de comportamente, de ce și cu ce scop aleg artiștii ultracunoscuți să șocheze.

DC News: Care este explicația, din punct de vedere psihologic, a faptului că unii artiști, deși foarte cunoscuți, aleg să șocheze pe scenă, fie prin ținută, fie prin tot felul de gesturi etc. De exemplu, avem cel mai recent caz al lui Sam Smith la Untold 2024 care a ales să poarte o rochie, într-un anumit moment al concertului. Ce vor să transmită acești artiști, de fapt? Ce ascund astfel de comportamente?

”Scopul acestui timp de comportament”

”Scopul acestui timp de comportament, în funcție de țara în care se află și de tipul de credință pe care aceștia îl au în particular sau în funcție de credința despre care ei spun că o au în mod public diferă. Și reprezintă un statement sau susținerea unui deziderat personal sau a unei direcții politice. De asemenea, în funcție de ideologia către care se îndreaptă, comportamentul lor este normal sau extrem. În acest moment, sunt țări pe cuprinsul globului care au scos în afara legii tipul lor de ideologie, dar sunt țări, în majoritate la nivel european, occidental, care au accepat tipologia lor de manifestare, permițând popularizarea ei prin intermediul concertelor, a versurilor și a platformelor de video streaming.

”Aceste trei tipuri de ideologii pot îngenunchea sau nu un popor, din punct de vedere al creștinismului”

În clipa în care alegi o țară majoritar ortodoxă, în care acest tip de ideologie îți conferă posibilitatea să sugerezi că o domini, atunci, cu siguranță, pozele pe care le realizezi, îmbrăcat sau nu, în haine ce aparțin unui gen sau altuia, vor deveni virale. Până în acest moment, nu s-a pus problema ca o ideologie, indiferent a cui este, că este vorba despre o ideologie a libertății de gen, o ideologie politică sau o ideologie extremistă, aceste trei tipuri de ideologii pot îngenunchea sau nu un popor, din punct de vedere al ideii de creștinism.

Cât timp creștinii nu se vor simți în pericol, în prezența unor astfel de ideologii, unele impuse, unele doar prezentate, atunci, cu siguranță, reacția creștinilor nu va exista. Dar, în cazul în care, ideologia va sabota viața creștină, atunci răspunsul creștinilor va fi pe măsură ca acum 2000 de ani”, a spus psihologul Radu Leca, pentru DC News.

Video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel