Ce cară în sac un Moș Crăciun progresist pentru Clotilde și Sprâncu, la sectorul 1
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Dacă ar trăi astăzi în cartierul Pajura, într-un bloc fără apă caldă și cu liftul stricat, pastorul american Clement Clarke Moore ar trebui să rescrie poemul care, în 1823, îl dăruia pe Moș Crăciun copiilor din întreaga lume.

Sau ar fi arestat preventiv.

Fiindcă ar trăi în sectorul 1, sectorul progresismului, al modernității și al plângerilor penale depuse zilnic de primarul Clotilde Armand, iar o întâlnire cu procurorul progresist Sprâncu Nicolae, președinte de Birou electoral, în timpul liber, și Cattani la serviciu, nu ar fi o joacă de copii pentru poetul retrograd.

În primul rând, reținem, Onorată Instanță, că acest domn este un exponent al obscurantismului religios, al trecutului legat de Biserică și familia tradițională…oh, horrible dictu, existând suspiciuni rezonabile că ar opta pentru catedrale în loc de spitale.

O campanie de shaming pe Facebook, o scrisoare deschisă semnată de 15 ong-uri și Tudor Chirilă, plus un îndemn la boicot adresat publicitarilor care i-ar putea sponsoriza cărticica ar trebui să fie de ajuns. Să nu creadă că ne-ar impresiona pașaportul său american, sau cel puțin nu la sectorul 1. Căci, de asta a venit în România firma de consultanță la care a lucrat dna Armand. ”Statul francez este mai puțin vulnerabil decât România în fata presiunilor altor state, iar firma Egis și-a exercitat întreg prestigiul și autoritatea unei firme de stat franceze în relația cu Bechtel”, spunea, în 2016, primarul de azi al sectorului.

Totuși, dacă nu se potolește și insistă cu poemul său desuet, rămâne soluția pe care o aminteam: amenda pentru sexism, pușcăria, pentru corupție și evaziune fiscală, dar și pentru incitare la rele tratamente aplicate animalelor.   

Să le luăm pe rând: de ce personajul este Moș Crăciun și nu Moașa Crăciun? Sau Persoana în vârstă cu numele Crăciun? De ce nu a ales pentru acest rol extrem de iubit de copii un personaj de culoare? S-a gândit că, plasând fabrica de jucării la Polul Nord, încalcă Green Deal?

Și despre ce cadouri e vorba? Nu cumva e mită electorală? E îmbrăcat în roșu, ca pe-se-diștii, și merge din ușă în ușă, cu materiale promoționale neînseriate la AEP, cel mai probabil achiziționate din subvenția pentru partide, adică din banii noștri, dar și din sponsorizări primite de la mafia care a jefuit această țară 30 de ani. Unde mai pui că renii, protejați prin lege, sunt exploatați cu cruzime, puși să tragă o sanie pe asfalt, sau pe acoperișuri, în lipsa zăpezii care la noi nu cade mai devreme de februarie.

Pe de altă parte, Clement Clarke Moore ar putea să-și publice opera în Pajura, dacă ar aduce-o la zi. Concret: Persoana în vârstă să fie îmbrăcată cu haine în culorile curcubeului, să nu poată fi asociată niciunui partid.  Și, în loc să aducă saci cu cadouri, să ia sacii cu gunoi de pe străzi. Iar în loc de reni ar putea înhăma șobolani  la sanie. Nu sunt la fel de mari, dar sunt extrem de mulți și bine hrăniți după ce o lună întreagă au avut munți de mâncare, pe străzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel