Ce ar urma să conțină pachetul 10 de sancțiuni al UE împotriva Rusiei. Alte patru bănci, adăugate pe listă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce ar urma să conțină pachetul 10 de sancțiuni al UE împotriva Rusiei / Foto: Pixabay
Ce ar urma să conțină pachetul 10 de sancțiuni al UE împotriva Rusiei / Foto: Pixabay
Politico anunță că UE intenționează să includă alte patru bănci rusești în noul pachet de sancțiuni.

Uniunea Europeană urmează să includă patru bănci rusești, inclusiv Alfa-Bank, în noul pachet de sancțiuni, precum și să impună o interdicție a furnizării unui număr de bunuri către Rusia, relatează Politico, citând surse.

"Noile sancțiuni financiare vor afecta patru bănci rusești, inclusiv cea mai mare bancă privată din Rusia, Alfa-Bank", informează publicația.

Unele țări nu ar fi de acord



În același timp, Bloomberg relatează, citând oameni familiarizați cu acest subiect, că unele țări din UE se opun adăugării de noi bănci rusești pe listele de sancțiuni. În total, listele de sancțiuni par urma să includă 130 de persoane fizice și juridice, inclusiv militari, jurnaliști din mass-media de stat, precum și companii și persoane din alte țări asociate cu industria militară rusă sau cu Grupul Wagner.

În plus, UE dar dori să introducă o interdicție a importului de cauciuc și bitum din Rusia. De asemenea, Bruxelles-ul ar vrea să interzică munca cetățenilor ruși în consiliul de administrație al companiilor care deservesc infrastructura critică, cum ar fi rețelele de electricitate, precum și companiile de furnizare a gazelor.

În plus, restricțiile la export pot afecta furnizarea de camioane și alte vehicule grele, echipamente de construcții și alte mașini utilizate în sectorul construcțiilor din UE către Federația Rusă. De asemenea, autoritățile UE ar plănui interdicții suplimentare privind exportul către Rusia de componente electronice care pot fi folosite la fabricarea armelor.

Cu toate acestea, au remarcat sursele, nu este clar dacă noul pachet de sancțiuni va afecta diamantele.

Ce alte sancțiuni ar urma să includă noul pachet



În plus, Bruxelles ar intenționa să pună pe lista neagră o companie de transport maritim cu sediul în Dubai, care este suspectată că ajută Rusia să eludeze sancțiunile existente. Sursele au spus însă că în timpul discuțiilor au existat obiecții din partea unor țări.

Între timp, o sursă Bloomberg a spus că este puțin probabil ca UE să impună sancțiuni lui Rosatom, deoarece mai multe țări membre ale blocului s-au opus unei astfel de mișcări.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că, conform planului, al zecelea pachet de sancțiuni ar trebui să includă, printre altele, interdicții privind furnizarea de "mărfuri la care este aproape imposibil să se găsească o alternativă" spre Rusia. Ea a adăugat că discuția se va concentra asupra bunurilor de care complexul militar-industrial rus are nevoie. Anterior, UE a raportat că intenționează să introducă al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei la sfârșitul lunii februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel