Ce ar fi trebuit să facă Guvernul Orban. Chirieac: NU SE POATE!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a spus care e, în opinia sa, cea mai mare problemă a premierului Ludovic Orban în acest moment.

„Cea mai mare problemă a premierului Orban este numărul enorm de incompetenți aflat în jurul său. Sunt foarte multe lucruri pe care experții Guvernului ar fi trebuit să le facă. De exemplu, să scrie o lege constituțională. În mod fals se spune Curtea Constituțională a interzis carantinarea și izolarea… Nu e adevărat! Curtea Constituțională a constatat că acel ordin este neconstituțional. Dacă abdicăm de la Constituție, să știți că putem abdica de la tot și ne putem întoarce liniștiți pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Deci, Guvernul Orban trebuie să scrie legi, ordonanțe constituționale”, a spus, sâmbătă, Bogdan Chirieac într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Apoi, mai e un gest care nu se face și probabil e din cauza presiunii în care se află domnul Orban. Nu se poate să acuzi Parlamentul. Ce să înțeleg din asta? Acuzi Parlamentul că ce… că nu a votat când ai vrut? Mai are de discutat. Asta e esența Parlamentului: să discuți, să negociezi, să dezbați”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Amintim că premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, după amânarea dezbaterii în Senat pe legea carantinării și izolării, că fiecare zi de întârziere în aplicarea legii constituie un risc major pentru răspândirea virusului.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel