Ce ar aduce nou iPhone 16 Pro pe piața telefoanelor inteligente
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată cu ce surpriză vine noul iPhone 16 Pro!

Cele mai recente speculații privind viitoarea serie de smartphone-uri iPhone 16 sugerează că modelele Pro ar putea fi echipate cu o cameră telephoto nouă, oferind capabilități de zoom mult îmbunătățite. Se pare că sunt zvonuri confirmate. Potrivit iDevice.ro, Apple a plasat o comandă semnificativă către producătorii de lentile taiwanezi Largan Precision și Genius Electronic Optical (GSEO) pentru a extinde utilizarea lentilelor de tip periscop în viitoarea gamă de telefoane iPhone. Anul trecut, doar modelul de top iPhone 15 Pro Max a fost echipat cu o cameră telephoto periscopică, capabilă de zoom optic 5x, în timp ce modelul iPhone 15 Pro dispunea de o cameră telephoto cu zoom optic 3x.

Lentile ultraperformante pentru fotografii și filmări "cristal"

Ambele modele Pro din acest an – iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max – vor fi dotate cu camere cu zoom optic 5x, menite să concureze cu flagship-uri precum Galaxy S24 Ultra de la Samsung și Pixel 8 Pro de la Google. Principalii furnizori pentru lentilele necesare acestor camere vor fi Largan Precision și Genius Electronic Optical (GSEO).

Camerele telephoto nu sunt singurele componente pe care Apple intenționează să le „democratizeze” prin noile modele iPhone 16. "Se aude" prin lumea IT că toate cele patru telefoane din gama iPhone 16 vor fi echipate cu noul cip A18, nu doar modelele Pro.

Este de așteptat ca Apple să respecte tradiția și în 2024, anunțând iPhone 16 pe 10 septembrie. Precomenzile ar urma să înceapă pe 13 septembrie, iar lansarea comercială este programată pentru 20 septembrie 2024. Totuși, au existat cazuri excepționale în care Apple a întârziat lansarea produselor după anunțul oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel