Ce amendamente la Statutul PNL propune Tăriceanu
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
tăriceanu deceee
tăriceanu deceee

Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte PNL, a anunţat, luni, că a depus mai multe amendamente la Statutul partidului. Printre ele se numără alegerea uninominală a BPN şi desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie prin votul tuturor membrilor partidului.

Primul dintre aceste amendamente vizează modificarea procedurii de alegere a conducerii PNL."Se propune introducerea prevederii potrivit căreia membrii Biroului Permanent Central al PNL sunt aleşi prin vot uninominal. Adoptarea amendamentului ar duce la o schimbare substanţiala în PNL în condiţiile în care la ultimul Congres membrii BPC au fost aleşi împreuna cu Preşedintele partidului, prin sistemul votului pe listă. În prezent, intenţia conducerii PNL este aceea de a menţine acest sistem", se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

Următoarele două amendamente vizează modificarea procedurii de desemnare a candidatului PNL la funcţia de preşedinte al României. "Aşa cum domnul Tăriceanu s-a exprimat şi anterior, prin aceste amendamente se propune introducerea unei proceduri noi şi anume desemnarea candidatului PNL prin votul tuturor membrilor partidului în cadrul unui scrutin intern. În acest sens, domnul Tăriceanu a declarat următoarele: «Am susţinut întotdeauna alegerea structurii de conducere a PNL pe baza votului uninominal. Experienţa ultimilor ani arată că membrii BPC pot avea legitimitate politică doar dacă au făcut dovada că au sprijinul Congresului PNL»", se arată în comunicat.

În continuare Tăriceanu subliniază că ţine foarte mult la propunerea de desemnare a candidatului PNL pentru funcţia de preşedinte al României prin votul tuturor membrilor PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel