Ce a titrat presa internaţională după ce Argentina a învins Franța
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Presa internaţională a caracterizat finala Cupei Mondiale din Qatar, dintre Argentina şi Franţa, drept cea mai frumoasă din istoria competiţiei.

BBC.com: Argentina câştigă o finală remarcabilă la lovituri de departajare

„Lionel Messi în sfârşit şi-a împlinit visul Cupei Mondiale, Argentina câştigând a treia coroană la lovituri de departajare, după una dintre cele mai bune finale din istoria turneului”.

The Guardian: Argentina învinge Franţa la lovituri de departajare după o finală uimitoare

„Va rămâne în istorie ca un clasic all-time, poate cea mai bună finală de Cupă Mondială, unul dintre cele mai bune meciuri din istorie. În atât de multe privinţe a fost meciul lui Messi, era menit să fie meciul său. Şi, totuşi, cum a luptat Franţa...”.

L’Equipe: Argentina, campioană mondială după o finală fantastică împotriva Les Bleus

„După o finală cu scenariu suprarealist, poate cea mai frumoasă din istorie, Argentina a câştigat Cupa Mondială, învingând Franţa la lovituri de departajare. Lionel Messi, autorul unei duble, i-a oferit a treia stea Argentinei. Ar fi nevoie de o carte întreagă pentru a povesti această a 22-a finală de Cupă Mondială, cu siguranţă cea mai frumoasă din istorie”.

Le Figaro: După o finală legendară, Argentina detronează Franţa unui Mbappe eroic

„Fotbalul este frumos când îţi oferă un meci de legendă, cu un scenariu nebun şi actori excepţionali, ca Lionel Messi şi Kylian Mbappe. Pentru un moment întipărit pentru totdeauna în memoria noastră. A fost o luptă între o Argentină care merită a treia stea, cu un Messi uriaş şi o echipă a Franţei catastrofală, iar apoi admirabilă, purtată de un Mbappe autor al unei triple legendare”.

Citește și...

Messi a spus că nu se retrage de la echipa naţională

Căpitanul selecţionatei Argentinei, Lionel Messi, a spus că nu intenţionează să se retragă de la echipa naţională şi doreşte să mai „trăiască câteva meciuri în calitate de campion mondial”, relatează AFP. „Nu îmi anunţ retragerea internaţională. Vreau să continui să joc pentru Argentina, pentru a face onoare titlului de campion mondial. Este titlul care îmi lipsea şi iată-l. Este o nebunie. El s-a făcut aşteptat”, a spus Messi.

„Sunt nerăbdător să-l sărbătoresc în ţară, să văd atmosfera de acolo. Am suferit mult, dar fotbalul este cu adevărat un sport nebun. Să câştigi o Cupă Mondială este visul tuturor copiilor. Este pentru poporul argentinian”, a adăugat acesta.

Selecţionata Argentinei a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa, duminică seară, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel