Ce a spus Pippidi despre retragerea lui Ponta
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Daciana Sârbu și Victor Ponta votează
Daciana Sârbu și Victor Ponta votează
Analistul politic Alina Mungiu-Pippidi a spus dacă este bine sau nu că Victor Ponta a făcut un pas în spate după eșecul de la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Victor Ponta este un om mai tânăr și cu calități intelectuale, drept pentru care sunt convinsă că se va descurca. Caracterul pe care l-a arătat în politică în ultimii ani justifică această plecare a sa. Chiar dacă nimeni în politica românească n-are caracter și rareori se plătește acest lucru, el pur și simplu a reușit să deruteze lumea, a făcut un balans între toate taberele încât a reușit să-și facă propria sa poziție imposibilă.

Îl felicit că s-a retras și e un lucru bun și nu mă îndoiesc că dacă merge în sectorul privat sau ceva de acest gen e un om care se va descurca, fiindcă el resurse intelectuale are”, a transmis Mungiu-Pippidi, la DC NEWS.

Politica este despre încredere

„Politica este despre încredere, domnul Ponta nu cred că are încrederea absolut nimănui. El a crezut că poate să-și lase propria lui tabără, să câștige încrederea celeilalte, dar iată că acest joc nu a mers și a căzut între cele două tabere.

Deci nu văd unde o să-și inventeze o tabără a lui, îmi pare rău să spun. Partidul lui era în iunie pe locul 1 la traseiști, deci a făcut un partid numai din oameni luați dintr-o parte și alta. Ei, acesta nu este un grup care să reziste și așa era și ALDE”, a conchis politologul.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel