Ce a pățit singurul opozant al lui Vladimir Putin din Parlamentul Rusiei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ilia Ponomariov, singurul parlamentar care a votat în Duma de Stat împotriva anexării Crimeei, este astăzi acuzat de deturnare de fonduri.

Lui Ilia Ponomariov, un opozant foarte vocal al președintelui Vladimir Putin, i s-a deschis dosar penal pe motiv că şi-ar fi însuşit aproape 700 de mii de euro pentru a ţine o serie de cursuri la un institut tehnologic de stat. Anchetatorii susțin că deputatul ar fi luat banii, dar în locul cursurilor propriu-zise nu a făcut decât nişte comentarii şi adăugiri la temele anunţate.

Rămas fără imunitate din aprilie, Ilia Ponomariov, se apără afirmând că acuzaţiile care i se aduc sunt motivate politic. De altfel, deputatul a criticat în repetate rânduri politicile Rusiei şi denunţat o serie de manevre politice îndreptate împotriva sa.

El se află de aproape un an în Statele Unite. A plecat în august 2014, într-o călătorie de afaceri, iar de atunci acuză Moscova că îl împiedică să se întoarcă acasă şi susține că autorităţile i-au blocat conturile bancare.

Anchetatorii ruşi ameninţă însă că îl vor da în urmărire internaţională, dacă nu vine în Rusia pentru investigaţii, notează digi24.ro.

Vezi și: Rusia avertizează UE după prelungirea sancțiunilor: Moscova va răspunde cu măsuri reciproce

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel