Ce a dezvăluit autopsia independentă despre moartea lui George Floyd
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 01 iun 2020, 23:15
WhatsApp
Lucrurile sunt clare! Familia lui Floyd cere ca polițistul să fie anchetat pentru omor de gradul întâi. 

George Floyd a murit asfixiat după o presiune pe gât și spate care a dus la lipsa fluxului de sânge către creier.

Asta arată o autopsie independentă după moartea bărbatului de 46 de ani, ale cărui ultime clipe au fost filmate. Moartea sa a generat un val uriaș de revolte în SUA, cu violențe și distrugeri.

După proteste, polițistul, care a stat minute în șir pe gâtul bărbatului de culoare, a fost reținut și acuzat de omor prin imprudență. Anterior, el era anchetat în libertate. Și soția l-a părăsit, a intentat divorț, și s-a alăturat cauzei. În SUA, tocmai culoarea este problema. În unele orașe, cifrele arată clar diferența de tratament față de persoanele de culoare. 

Astăzi, la o săptămână de la deces, familia lui Floyd a anunțat rezultatul autopsiei independente. Ei cer ca fostul ofițer de poliție Derek Chauvin să fie cercetat pentru omor de gradul întâi. 

"Presiunea susținută pe partea dreaptă a arterei carotide a domnului Floyd a împiedicat fluxul de sânge către creier, iar greutatea de pe spate i-a împiedicat capacitatea de a respira", se arată într-o declarație a avocatului familiei, conform The Sun

O imagine revoltătoare circulă în presa internațională cu polițistul care stă cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, cu mâinile în buzunar, ochelarii pe cap și o sprânceană ridicată, uitându-se ofuscat spre oamenii care-i strigau că-l omoară pe George Floyd. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?