CCR, motivare completuri de 5 judecători. Vestea zilei pentru Dragnea. Ce spune Bolcaș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
După ce CCR a dat motivarea în cazul completurilor de 5 judecători, a vocatul Lucian Bolcaș a făcut mai multe declarații pentru DC News. Acesta spus că dosarele lui Liviu Dragnea, ca și celelalte, pot și trebuie să fie rejudecate.   

"Toate aceste decizii ale Curții Supreme din 2014 până în prezent, inclusiv cele care îl privesc pe Dragnea, pot fi repuse în discuție după această decizie a CCR. Nu putem lăsa să rămână definitive și executorii niște hotărâri luate în disprețul prevederilor legale, născute din constituirea unor completuri făcute după voința personală și subiectivă a cuiva. Există un criteriu legal care a fost ignorat. A desființa aceste decizii printr-o cale de atac extraordinară mi se pare un act de demnitate pentru actul de justiție. Este un act de respect față de o hotărâre judecătorească și evident, chiar dacă hotărârile vor fi menținute în parametri săi, trebuie să dea tuturor garanția că numai ce prevede legea constituie un instrument valabil de judecată. Astfel dosarele se pot rejudeca printr-o cale excepțională de atac", ne-a explicat avocatul. 

"Orice slugă este demnă de dispreț"

Cu privire la Livia Stanciu, Lucian Bolcaș crede că aceasta își primește deja pedeapsa pentru modul nelegal în care a acționat în toți acești ani.

"Cred că doamna Livia Stanciu răspunde suficient în raport de disprețul care o copleșește în acest moment pentru că orice slugă este demnă de dispreț", ne-a mai spus Bolcaș.  

Curtea Constituțională a prezentat motivarea deciziei ce constata faptul că sunt ilegale completurile de 5 de la Înalta Curte din 2014 până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel