CCR decide: OUG 13 în vigoare? Alina Gorghiu: Scenariu APOCALIPTIC. E de NEPERMIS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
PROTESTE OUG 13/2017
PROTESTE OUG 13/2017
Controversata OUG 13 ar putea intra, totuși, în vigoare.  Potrivit juriștilor consultați de DCnews , legea 24/2000 este foarte clară, impunând CCR să constate că OUG 14 este neconstituțională, ilegală și trebuie anulată. Contactată de DCnews , Alina Gorghiu ne-a mărturisit că, din punctul său de vedere, nu există niciun pericol ca OUG 13 să redevină activă, dar nu exclude posibilitatea ca actualul guvern să vină cu noi acte normative care să aibă același obiect.

”În opinia mea războiul celor două ordonanțe a produs victime și a luat o perdea de pe ochii societății civile referitor la direcția cum vede PSD justiția. Altfel, nu există niciun fel de problemă cu privire la sesizarea CCR pe textul ordonanței 14. Sunt două legi: o lege de respingere a ordonanței 13 care e în vigoare și o lege prin care OUG 14 a fost adoptată și prin care se abroga OUG 13. Nu există, din punctul meu de vedere, niciun pericol, nicio breșă ca ordonanța 13 în acest moment să `redevină activă`.”, ne-a declarat liderul PNL.

Deși senatoarea PNL consideră că nu există riscul ca celebra OUG 13 să intre în vigoare, nu exclude posibilitatea ca PSD să vină cu alte acte normative care să aibă același obiect precum aceasta.

”Este o temere nefundamentată în opinia mea, însă există întotdeauna pericolul și dorința colegilor din coaliția aflată la guvernare de a veni cu alte acte normative care să aibă același obiect de reglementare ca OUG 13. Nu mi-ar fi deloc mare surprinderea să văd că mâine pot veni cu altă ordonanță care să nu se numească 13, ci altfel, dar să aibă fix același conținut.”, a declarat Alina Gorghiu pentru DCnews.

De asemenea, liderul PNL a atras atenția asupra faptului că poporul nu va mai arăta toleranță în cazul în care un guvern ar încerca să adopte un act normativ asemănător OUG 13.

”Ar fi un scenariu apocaliptic pe care nu vreau să îl iau în discuție pentru că este nefundamentat. O nouă legiferare a guvernului care să conțină același lucru ca OUG 13, cred ca e de nepermis și nimeni nu ar mai avea nici măcar minimul grad de toleranță pe care l-a avut atunci când s-a adoptat OUG 13. Cred că ar fi într-adevăr acel moment politic, în care orice guvern ar da OUG, ar fi schimbat la presiunea societății din România. Dar nu cred că un guvern, fie că se cheamă Grindeanu sau altfel, ar avea îndrăzneala, obrăznicia, să își imagineze că poate copia OUG 13 în alt text și s-o adopte.”, a încheiat senatoarea PNL.

Celebra OUG 13 a dus la proteste de o amploare fără precedent în România. Sute de mii de oameni din întreaga țară au ieșit în stradă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel