CCR a respins sesizarea AUR privind alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor
CCR a respins sesizarea AUR
Curtea Constituţională a României (CCR) a discutat, joi, sesizarea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) asupra Hotărârii Camerei Deputaţilor 71/2020 pentru alegerea preşedintelui acestui for. 

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) asupra Hotărârii Camerei Deputaţilor 71/2020 pentru alegerea preşedintelui acestui for, potrivit unei informări a Biroului de presă al CCR.

Copreşedintele AUR, George Simion, anunţa pe 22 decembrie că va sesiza CCR în privinţa modului în care a fost aleasă conducerea Camerei Deputaţilor. „Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei, la 2.00 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale”, preciza, la acel moment, George Simion. 

Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 14 ian, 12:54
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro