CCR a admis o excepţie de neconstituţionalitate. Legătura cu CSM
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
CCR
CCR
Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, joi, o excepţie de neconstituţionalitate referitoare la recurs din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit unui comunicat, plenul Curţii Constituţionale s-a pronunţat asupra excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 51 alin. (3) din Legea nr. 317/2004 privind CSM şi art. 97 pct.1 şi 4 din Codul de procedură civilă.

Unanimitate de voturi

'În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională: a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art. 51 alin. (3) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sunt constituţionale doar în măsura în care se interpretează că 'recursul' prevăzut de acestea este o cale devolutivă de atac împotriva hotărârilor secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii pronunţate în materie disciplinară; a respins, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 97 pct. 1 şi 4 din Codul de procedură civilă', se precizează în comunicat.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel