Cazuri de rujeolă. Veste bună la nivelul județului Caraș Severin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
rujeolă
rujeolă
La nivelul județului Caraș Severin au scăzut numărul cazurilor de rujeolă.

"Mai apar cazuri de rujeolă, însă sunt sporadice şi putem spune că vorbim de o scădere a incidenţei bolii. A fost un vârf de epidemie, în sensul că, în urmă cu o lună şi jumătate, vorbeam de 786 de cazuri, cu o medie săptămânală de 15-20 cazuri. Acum, numărul total al cazurilor de rujeolă raportate la nivelul întregului judeţ, pe toată perioada, a ajuns la 905. Nu au fost toate confirmate prin analizele de laborator şi putem spune că am intrat într-o perioadă latentă, în condiţiile în care în ultimele două săptămâni au apărut doar opt cazuri", a afirmat Daniel Botgros, purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat faptul că în acest moment în stoc nu se află nicio doză de vaccin ROR (rujeolă, oreion, rubeolă), cu toate că instituţia pe care o reprezintă a solicitat un număr de 3.100 de doze pentru anul 2017.

Medicii de familie mai deţin, potrivit datelor oficiale, 248 de vaccinuri antirujeolă, care sunt în termen de garanţie şi pot fi administrate.

"Aceste doze nu au fost încă administrate, deoarece unii dintre copii aveau diferite viroze şi nu puteau fi vaccinaţi, iar alţii au fost plecaţi din localitate", a precizat Daniel Botgros.

În Caraş-Severin au fost înregistrate trei cazuri de decese cauzate de rujeolă, toate cele trei persoane nefiind vaccinate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel