Cazul Pitești. Doi polițiști, reținuți. Riscă 12 ani de închisoare după ce un bărbat a murit în urma intervenției poliției
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 18 apr, 18:06
Cazul Pitești. Doi polițiști, reținuți. Riscă 12 ani de închisoare după ce un bărbat a murit în urma intervenției poliției / FOTO Anja - Pixabay
Trei polițiști au fost audiați până acum în cazul bărbatului care a murit la Pitești, în urma intervenției polițiștilor. Doi agenți au fost reținuți pentru 24 de ore. Ei sunt cercetați într-un dosar de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte și riscă până la 12 ani de închisoare.

Procurorul de caz a anunțat că s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei.

'Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare', a declarat procurorul.

Amintim faptul că medicul legist al cazului de la Pitești susține că bărbatul imobilizat de polițiști a avut o moarte violentă. Bărbatul a murit asfixiat și a avut mai multe traumatisme.

„Moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

VEZI ȘI Cazul de la Pitești, ”moarte violentă”. Andreica (EUROPOL): S-a folosit prea multă forță fizică

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro