Data actualizării:
Data publicării:

Cazul Flavia Groșan, în Franța! Doctori cunoscuți, cercetați pentru controverse Covid-19

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Flavia Grosan
Facebook Flavia Grosan

Cazul medicului Flavia Groșan de la Oradea care a făcut înconjurul țării în această săptămână s-a mai întâmplat acum trei luni, în Franța, când Ordinul Medicilor a anchetat mai multe cadre medicale.

Potrivit L’Express, Ordinul Medicilor din Franța a decis, în decembrie 2020, să ia măsuri în cazul doctorilor ale căror comentarii despre pandemia Covid-19 erau considerate controversate, fie că erau retrași sau încă în activitate. În total, șase medici, printre care Didier Raoult și Christian Perrone, au fost luați în vizor de organizație.

Directorul Institutului Spitalului Universitar Mediteraneean din Marseille, prof. Didier Raoult, este de departe cel mai controversat personaj din grup. Acesta a făcut testări clinice pentru tratarea Covid-19 cu hidroxiclorochină, alături de echipa sa. Totuși, mulți oameni de știință și Organizația Mondială a Sănătății au criticat studiile prof. Raoult, spunând că nu s-au desfășurat după protocolul științific.

Groșan se laudă cu 1.000 pe pacienți vindecați și vine cu date neverificate științific

 

Trei luni mai târziu, „doctorița minune” Flavia Groșan a fost invitată la discuții de către Comisia de etică și deontologie medicală pentru declarațiile sale la fel de controversate.

„Noi, Colegiul Medicilor Bihor, nu contestăm calitățile profesionale ale doamnei doctor, pentru că o știm. Este medic primar, pneumolog, cu competențe în bronhoscopie, a avut întotdeauna o activitate medicală de foarte bună calitate, dar subliniez, afirmațiile pe care le-a făcut în presa centrală legate de activitatea medicilor din spitale considerăm că sunt încălcări grosolane ale deontologiei și eticii medicale. Și pentru acestea am invitat-o pur și simplu, pe luni, la o discuție cu Comisia de etică și deontologie medicală la Colegiul Medicilor Bihor", a declarat dr. Carmen Pantiș.

„Nu mă sperii la saturații de 80%. Heparina mea este plimbarea. Claritromicina mea. În spital se fac greșeli uriașe. Protocolul COVID omoară pacienții”, menționase dr. Flavia Groșan, atrăgând atenția autorităților pentru informații publice fără temei științific.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel