Cazul Khashoggi. Dorința fiilor săi
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Fiii jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi spun că familia lor nu îşi poate găsi liniştea până când nu îi vor face tatălui lor o înmormântare corespunzătoare, relatează dpa.

Într-un interviu acordat duminică CNN, Salah şi Abdullah Khashoggi şi-au mai exprimat încrederea că cei vinovaţi de moartea tatălui lor vor fi aduşi în faţa justiţiei. 'Tot ce vrem acum este să îl înmormântăm în (cimitirul) Al-Baqi din Medina (în Arabia Saudită), alături de restul familiei', a afirmat fiul cel mare al lui Khashoggi, Salah. 'Am vorbit despre asta cu autorităţile saudite şi sper că se va întâmpla în curând', a adăugat el. 'Regele (Salman) a subliniat că toţi cei implicaţi vor fi aduşi în faţa justiţiei. Am încredere în asta. Se va întâmpla', a mai spus el. Cei doi fraţi, care l-au descris pe Khashoggi ca fiind 'un om moderat' care 'şi-a iubit ţara' şi 'credea în monarhie', au declarat că tot ce ştiu la acest moment este că ceva 'rău' s-a întâmplat cu tatăl lor. 'Sper cu adevărat că orice i s-a întâmplat nu a fost dureros pentru el sau că a fost rapid. Şi că a avut o moarte paşnică', a spus şi Abdullah. 'Aştept ca faptele să iasă la lumină. Pentru mine, este vorba doar de moarte. Ştiu că el este mort', a adăugat el.

 O poveste incredibilă

În urmă cu două zile, Washington Post, cotidian al cărui colaborator era Khashoggi, a publicat o opinie a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în care acesta a susţinut că ordinul ca jurnalistul să fie ucis 'a venit de la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit'. Khashoggi a fost strangulat la scurt timp după ce a intrat la 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obţine documente în vederea căsătoriei, a transmis miercuri procurorul-şef al Istanbulului, adăugând că trupul neînsufleţit a fost dezmembrat şi făcut dispărut într-o operaţiune premeditată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel