Data publicării:

Cazul Indi Gregory: Fetița în vârstă de 8 luni a fost deconectată de la aparate. Medicii n-au dat curs cererii părinților

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Dean Gregory
Foto: Dean Gregory
Indi Gregory a fost deconectată de la aparatele care o țineau în fiață fiindcă suferea de o afecțiune incurabilă.

O fetiță de opt luni din Marea Britanie, care suferea de o afecțiune incurabilă și care era implicată într-un conflict juridic dintre părinții și medicii ei, a fost deconectată de la aparatele care o mențineau în viață, conform anunțului făcut duminică de organizația Christian Concern, care îi susținea pe părinți, conform Agerpres.

Fetița, pe nume Indi Gregory, a fost supusă unei decizii a Curții de Apel de vineri, care a stabilit că tratamentul care îi asigura viața “trebuie întrerupt”, se arată în comunicatul organizației creștine.

Boală fără leac

 

Indi Gregory avea o boală mitocondrială, care nu are leac și care împiedică celulele să producă energie. Părinții ei se opuneau recomandării medicilor de la spitalul din Nottingham, unde era internată fetița, de a o deconecta de la aparate, susținând că aceasta simte dureri și suferințe mari și că nu are sens să continue tratamentul.

Părinții își doreau ca fetița să fie adusă acasă pentru a-i fi întrerupt suportul vital, dar justiția a decis vineri că acest lucru trebuie făcut într-o unitate medicală specializată.

Indi a fost transportată cu o ambulanță de la spital la un centru de îngrijiri paliative, unde Christian Concern a precizat că fetița a avut o oprire respiratorie în timpul nopții, după care a revenit (la respirație).

Premierul Giorgia Meloni i-a dat cetățenie italiană în ultimul moment

 

Cazul a atras atenția și la nivel diplomatic, după ce premierul italian Giorgia Meloni i-a acordat cetățenia italiană fetiței, în ultimul moment.

Totuși, un magistrat al Înaltei Curți din Anglia a spus miercuri că intervenția Italiei nu modifică nicio decizie anterioară. Nu există niciun tratament pentru bolile mitocondriale, care sunt de origine genetică și care afectează producția de energie a celulelor.

Sâmbătă, Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, al cărui spital de pediatrie se oferise să continue să îngrijească fetița, a declarat că Papa Francisc este alături de “familia micuței Indi Gregory (…) și se roagă pentru ei și pentru ea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel