Cazul George Floyd, repetat la indigo în Cehia. Bărbatul, de etnie romă, a murit în drum spre spital - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cazul George Floyd, repetat la indigo în Cehia / Foto: Captură video Youtube
Cazul George Floyd, repetat la indigo în Cehia / Foto: Captură video Youtube
Un caz asemănător cu cel al lui „George Floyd”a fost filmat în Cehia. 

Un caz similar cu cel al lui George Floyd a fost filmat în Cehia. Incidentul a avut loc în Teplice, un oraș aproape de granița cu Germania. Un clip video devenit viral arată trei polițiști în timp ce imobilizează un tânăr de origine romă până când acesta nu mai mișcă, potrivit publicației locale Expats.

Imaginile au ajuns în spațiul public după ce au fost postate de o organizație care promovează drepturile romilor. Oamenii legii au fost acuzați de rasism și imediat situația a fost comparată cu cazul lui George Floyd din SUA. Pe filmare se vede cum unul dintre polițiști ține genunchiul pe gâtul tânărului în timp ce acesta țipă. Ceilalți doi polițiști îl ajută să îl imobilizeze și să îl încătușeze. Ulterior tânărului i s-a făcut rău și a fost preluat de o ambulanță care a fost chemată chiar de polițiști. Bărbatul a murit în drum spre spital.

Varianta polițiștilor

Ulterior, poliția cehă a anunțat că tânărul ar fi murit din cauza unei supradoze de droguri și nu din cauza acțiunii polițiștilor.

"Nu este niciun Floyd al Cehiei, deoarece autopsia a arătat că decesul a fost provocat de droguri, nu de genunchiul pus pe gât.",  este anunțul oamenilor legii.

Totodată, pe contul oficial de Twitter al Poliției a fost postat un clip în care arată ce făcea bărbatul decedat înainte să vină poliția. Acesta se bătea cu altă persoană și lovea mașini la întâmplare. Totuși, comportamentul polițiștilor a continuat să fie dur criticat pe rețele de socializare. Michal Miko, directorul organizației Romanonet, a scris că ceea ce arată videoclipul este „înălțimea brutalității”. 

Nu este însă pentru prima dată când poliția din Cehia este acuzată de brutalitate. În martie, oamenii legii au fost dur criticați, după ce o intervenție în forță asupra unui bărbat care nu purta mască de protecție a ajuns pe rețelele sociale. Atunci polițiștii l-au pus la pământ pe bărbat, în plină stradă, deși acesta era însoțit de copilul lui, care a asistat la aceste scene violente.

Cazul Jorge Floyd

Moartea lui George Perry Floyd, un bărbat afro-american, a avut loc în Minneapolis, Minnesota, în data de 25 mai 2020. Derek Chauvin, un ofițer de poliție din Minneapolis, și-a ținut genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de 8 minute și 46 de secunde, din care 2 minute și 53 de secunde au fost după ce Floyd a devenit inconștient, potrivit plângerii penale depusă împotriva lui Chauvin. Incidentul a fost înregistrat pe telefoanele mobile ale celor care se aflau în apropiere. Arestarea a fost făcută după ce Floyd ar fi încercat să folosească o bancnotă de 20 de dolari într-un magazin, pe care un angajat a reclamat-o ca fiind falsificată. 

VEZI ȘI: Poliţistul Derek Chauvin riscă 'să devină o ţintă în închisoare'. Acuzarea vrea 30 de ani de detenție după uciderea lui George Floyd

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel