Cazul ciudat al Televiziunii Române: Mașinăria de vot din TVR. Georgică Severin: Avem proiecte de hotărâre care trec pe bandă rulantă / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Georgică Severin, parlamentar și fost președinte al Societăţii Române de Radiodifuziune, a fost invitat la DC News, unde a vorbit despre problemele interne ale TVR. 

„Vă pot spune, la modul extrem de obiectiv, că avem proiecte de hotărâre care trec de obicei pe bandă rulantă cu 3 ,4 voturi împotrivă, n-ai ce să faci. Mașina de vot funcționează perfect și de multe ori fără comentarii, în afară de ale mele și ale unor alți colegi. Discuțiile care au loc sunt legate în general de problemele departamentelor din care fac parte membrii Consiliului de Administrație. Așa s-a întâmplat să fie numiți.

Avem trei reprezentanți ai studiourilor teritoriale și vă dați seama că problematica studiourilor teritoriale depășește ca interes pe a studioului central, avem 4 reprezentanți ai minorităților departamentelor de la minorități. Așa s-a întâmplat.

Deci, problemele minorităților sunt foarte importante, și de fiecare dată când se discută ceva, se pune problema ce facem cu secția în limba cutare sau cutare, dar nu discutăm despre emisiunile de prime-time și nu să discutăm în sensul în care să intervenim. Totdeauna m-am opus intervenției în editorial și spun clar că nu este rolul Consiliului de Administrate și nici al președintelui.

Dar să discutăm, de exemplu, despre raportul între suma alocată pe minut pe emisie la un program și audiență. Că atunci când stăm în audiențe puțin mai jos decât glezna broaștei, nu este o plăcere.

Toate acestea fac că situația să se perpetueze. Prioritățile sunt de multe ori secundare, iar Consiliul de Administrație este pus în situația a nici măcar să gestioneze, ci să accepte și să gireze o serie întreagă de decizii care, din punctul meu de vedere, nu au un fundament economic și nici măcar în audiență.", a spus Georgică Severin.

„Înțeleg că redactori din departamentele minorități și studiourile teritoriale sunt membri în CA.”, a spus Val Vâlcu.

„Da. Sunt doi reprezentanți ai angajaților, o doamnă care provine din studioul teritorial și o doamnă din studiourile centrale,  există reprezentantul grupului minorităților, există reprezentantul președinției care lucrează în televiziune tot la minorități, un altul care reprezintă sindicatele care ajută și minoritățile, avem doi angajați reprezentanți ai unor partide politice care de când au devenit membri în CA au fost angajați în TVR pe diverse funcții.”, a spus Georgică Severin.

„Nu e normală situația. Chestia asta a căzut încă din fosta Iugoslavie, când muncitorii din fabrici erau puși să și conducă fabrica. Patronatele și sindicatele erau tot una. Nu prea văd cum ar putea să funcționeze.”, a completat Val Vâlcu.

„Să știți că funcționează dacă cineva dorește să aibă o mașină de vot.”, a spus Georgică Severin.

„Eu mă gândeam să funcționeze în sensul de a avea performanță la TVR.”, a spus Val Vâlcu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel