Cazul care a ÎNGROZIT Grecia. O mamă, acuzată de crimă, după ce toate cele 3 fete ale ei au murit inexplicabil în decurs de 3 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cazul care ÎNGROZIT Grecia. O mamă, acuzată de crimă, după ce toate cele 3 fete ale ei au murit inexplicabil în decurs de 3 ani / Foto: Pixabay, de Pam Patterson
Cazul care ÎNGROZIT Grecia. O mamă, acuzată de crimă, după ce toate cele 3 fete ale ei au murit inexplicabil în decurs de 3 ani / Foto: Pixabay, de Pam Patterson
Mama a 3 fetițe din Grecia, care au murit în decurs de 3 ani, a fost arestată pentru crimă.

Mama a trei fete care au murit în decurs de trei ani a fost reținută de polițiștii Diviziei de Securitate din Attica, Grecia, miercuri după-amiază. Roula Pispirigou, în vârstă de 33 de ani, a fost transferată din Patras la sediul poliției din Atena, unde detenția ei s-a transformat în arest.

Pispirigou este urmărită penal pentru uciderea fiicei sale, Georgina, în vârstă de 9 ani, care a murit la sfârșitul lunii ianuarie, în timp ce copila era internată într-un spital din capitala Greciei, Atena. Fata a fost al treilea copil al familiei care a murit între anii 2019 și 2022. Prima fată care a murit a fost Malena, în vârstă de 3,5 ani, și Iris, în vârstă de 6 luni, care a murit în 2021, scrie keeptalkinggreece.com.

Ancheta poliției a fost declanșată pe 11 februarie după ce decesele inexplicabile medical ale celor trei frați a atras atenția procurorilor.

Copila ar fi fost omorâtă cu ketamină



O examinare medico-legală amănunțită, inclusiv analize histologice și toxicologice, a detectat ketamină în sângele Georginei. Ancheta poliției, care a interogat mai mulți medici și asistente din spital, a condus la concluzia că niciunul dintre aceștia nu i-a administrat această substanță fetei care este folosită în mod normal de medicii veterinari pentru a seda pisicile.

Mama, care avea o anumită pregătire ca asistentă medicală, era singura persoană din camera de spital a fetei, 24/7. Potrivit postului de stat ERT, arestarea femeii se referă la moartea Giorgianei, deoarece ketamina a fost găsită în corpul ei în urma unei examinări amănunțite de laborator.

Este de așteptat ca ancheta poliției să se aprofundeze cu privire la decesele celorlalte două fiice ale familiei. Se pare că Pispirigou urmează să fie interogată atât timp cât este nevoie, până când recunoaște crima, dezvăluie modul în care a dobândit substanța, precum și motivul crimei sale oribile. Nu există niciun mandat de arestare pentru tatăl celor trei fete, relatează presa.

Ce este ketamina

Ketamina este un anestezic foarte puternic folosit în medicina veterinară. Potrivit informațiilor Star TV, în corpul Georginei a fost găsit „6 mg de ketamina pe litru de sânge”.

„O doză mare poate ucide în câteva minute”, a spus medicul legist Charalambos Koutsis, vorbind miercuri cu presa.

Ketamina este un anestezic general cu acțiune rapidă care blochează receptorii NMDA și poate interacționa cu receptorii sigma. Poate fi luat fie pe nas sau pe gură și este disponibil sub formă lichidă sau sub formă de pulbere albă. În doze mici, poate fi administrat și ca antidepresiv.

Ketamina este folosită ca anestezic de către medicii veterinari în operațiile la animale, în special la pisici. Este o substanță care se găsește în farmaciile veterinare, fără rețetă. Ketamina poate fi administrată și intramuscular, mai degrabă decât intravenos. Moartea celor trei fete a șocat Grecia, iar subiectul s-a aflat pe primele pagini ale ziarelor și dezbătut intens la TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel