Cazul care a șocat România. Câți ani de închisoare a primit PASTORUL din Suceava care și-a violat copiii timp de 6 ani
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cazul care a șocat România. Câți ani de închisoare a primit PASTORUL din Suceava care și-a violat copiii timp de 6 ani / Foto: Pixabay
Cazul care a șocat România. Câți ani de închisoare a primit PASTORUL din Suceava care și-a violat copiii timp de 6 ani / Foto: Pixabay
Pastorul din Suceava care și-a violat ani l-a rând copiii a primit veridictul judecătorilor.

Pastorul penticostal din Suceava Constantin Pandelea a fost condamnat la 21 de ani și patru luni de închisoare cu executare pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate minorului, transmite Realitatea Plus. Victimele erau chiar copiii săi, patru fiice și un băiat. Aceștia au fost violați de bărbat timp de 6 ani.

Luni, Judecătoria Fălticeni a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 8 ani de închisoare, pentru fapta de viol, la care a adăugat o treime din suma celorlalte pedepse, rezultând condamnarea de 21 de ani și 4 luni în regim de detenție.

Judecătorul a mai decis ca bărbatul să nu mai exercite drepturile părintești asupra copiilor și i-a interzis să se apropie de ei la o distanță mai mică de 200 de metri cinci ani după executarea pedepsei. În plus, pastorul mai trebuie să le plătească celor cinci copii daune morale de 70.000 de euro, câte 15.000 de euro celor patru fiice și 10.000 de euro băiatului. Decizia Judecătoriei Fălticeni nu este definitivă. 

Bărbatul și-ar fi violat copiii chiar în propria casă, iar mărturiile victimelor sunt de-a dreptul cutremurătoare. Și vecinii sunt șocați deoarece bărbatul ar fi fost un om respectat în localitate. Cazul a ajuns în atenția poliției după ce fiica cea mare a pastorului, în vârstă de 19 ani, a depus o plângere penală împotriva lui pentru agresiune și viol. Și soția acestuia a depus o plângere penală, însă ulterior a retras-o.

Preot: Dacă un viol se soldează cu o sarcină, poate i-a plăcut

Reamintim că în anul 2019 preotul Vasile Răducă a ajuns în atenția publică după ce a făcut mai multe afirmații revoltătoare despre relațiile intime, afirmând că dacă în urma unui viol rezultă un copil, este posibil ca femeii să-i fi plăcut. Au fost mai multe afirmații șocante, unele neputând fii redate. A dat și sfaturi. I-a spus unei telespectatoare să se roage la Dumnezeu ca fiica ei să încheie relația cu un bărbat musulman.

Preotul a făcut afirmațiile la Radio Trinitas. Declarațiile au fost atât mai grave cu cât el era și prodecan al Facultății de Teologie și profesor universitar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel