Cazul Bulgariei, examinat de Comisia de disciplină a UEFA pe 28 octombrie
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Comisia de disciplină a UEFA va examina cazul Bulgariei pe 28 octombrie, după incidentele rasiste care au perturbat grav partida cu Anglia, de luni seara, de la Sofia, din preliminariile EURO 2020, scrie AFP care citează un purtător de cuvânt al organismului european.

Conform sursei, o decizie se va da chiar în ziua respectivă şi va fi anunţată public tot atunci sau pe 29 octombrie.

UEFA a anunţat marţi că a deschis o procedură disciplinară contra Bulgariei după scandările cu caracter rasist ale ultraşilor naţionalei de fotbal la partida cu Anglia, meci încheiat cu scorul de 6-0 pentru englezi.

Comisia de disciplină consideră că fanii bulgari au avut un comportament rasist, recurgând la salutul nazist şi imitând sunetele de maimuţă ori de câte ori jucătorii de culoare ai Angliei atingeau balonul.

Marţi, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că instanţa fotbalistică europeană va face tot ce este posibil pentru a elimina manifestările rasiste de la meciuri, precizând că sancţiunile pe care le dictează în urma unor astfel de situaţii sunt printre cele mai severe.

Declaraţia sa fost făcută după ce oficialii de la Londra au cerut o poziţie fermă împotriva unor asemenea atitudini în contextul scandărilor jignitoare la adresa jucătorilor din naţionala Angliei.

UEFA este hotărâtă să facă tot posibilul pentru a elimina această boală din fotbal. Comisia de disciplină a dictat şi zece meciuri suspendare pentru fotbalişti care au fost vinovaţi de insulte rasiste, cea mai severă sancţiune din fotbal. Dar UEFA singură nu poate lupta, avem nevoie şi de sprijin din partea guvernelor, a arătat Ceferin.

El s-a referit astfel la sancţiunile dictate în luna august 2019 împotriva portarului ucrainean al echipei letone FK Ventspils la un meci din Europa League contra maltezilor de la Gzira United FC şi la o alta, din 2014, împotriva unui jucător belgian de futsal, Omar Rahou, care a recurs de asemenea la un gest controversat, salutul "quenelle", inventat de umoristul francez Dieudonne (un braţ întins în jos, iar celălalt încrucişat peste piept), considerat de numeroase voci ca un gest antisemit, la un meci contra României la EURO 2014 la futsal. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel