Cazul Adrian Găzdaru vs cazul Dorina Lazăr. Instanţa a decis suspendarea demiterii, Nicuşor Dan tace. Acum doi ani, acuza fosta conducere că nu pune deciziile judecătoreşti în aplicare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Nicuşor Dan
Facebook Nicuşor Dan
În aprilie 2021, Nicuşor Dan anunţa triumfător că a repus-o în funcţia de manager al Teatrului Odeon pe Dorina Lazăr şi a acuzat fosta conducere a PMB că a demis-o abuziv şi că nici nu a repus-o în funcţie după decizia instanţei. La doi ani distanţă, însă, nici el nu ia măsuri într-un caz identic. 

"Am semnat dispoziţia privind reintegrarea doamnei Dorina Lazăr pe postul de manager al Teatrului Odeon, aflat în subordinea Primăriei Capitalei. Dorina Lazăr a fost demisă abuziv din această funcţie în 2017, iar anul trecut a câştigat procesul cu primăria pe această speţă. În ciuda deciziei definitive a instanţei, fosta conducere a PMB nu a făcut nimic pentru a pune în aplicare hotărârea judecătorească, lucrurile trenând excesiv. 

Am vorbit astăzi la telefon cu Dorina Lazăr şi m-am bucurat să-i pot da vestea bună pe care o aştepta de atât timp. Începând de azi, este din nou managerul Teatrului Odeon. Îi urez mult succes!", scria Nicuşor Dan pe Facebook pe 1 aprilie 2021. Şi nu, nu era o păcăleală. 

Doar că, la doi ani distanţă, Nicuşor Dan pare să facă exact lucrurile de care acuza fosta conducere a Primăriei Generale. Adrian Găzdaru, managerul Teatrului Excelsior, a câştigat şi el un proces similar cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, doar că nu a fost repus în funcţie. Ba mai mult, primarul general Nicuşor Dan nu a spus niciun cuvânt despre acest subiect. 

"Știre trecută sub tăcere: Pe 10 ianuarie 2023, unul dintre managerii bucureșteni de teatru, demiși abuziv în urma evaluărilor ilegale, care-și caută dreptatea în justiție, a câștigat, într-o primă etapă! Tribunalul București Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal "dispune suspendarea executării actului adminstrativ reprezentat de Dispoziția nr. 856/26.04.2022" (aceea prin care managerul Teatrului Excelsior a fost demis, ca urmare a notei obținute la evaluarea de final de mandat).

PMB tace!

Dl primar general tace!

Dna Fedorca, directoarea executivă a culturii PMB-iste, tace! Normal, caută propria soluție de a NU pune în aplicare hotărârea judecătorească! Greu de presupus că vor (și) reuși, fără a încălca, din nou, legea! Dreptatea iese la iveală! Felicitări, Adrian Găzdaru! Felicitări justiției! Felicitări Casei de avocatură Winzer și Asociații!", a scris pe Facebook Marinela Ţepuş, fost director al teatrului Nottara. VEZI MAI MULTE AICI

Rămâne de văzut ce va decide instanţa cu privire la remuneraţia lui Adrian Găzdaru din perioada în care nu a mai fost manager al teatrului Excelsior, ca urmare a deciziei de demitere. 

Am întrebat PMB de ce Adrian Găzdaru nu a fost repus în funcţie după decizia instanţei, aşa cum s-a întâmplat în cazul Dorinei Lazăr, însă nu am primit niciun răspuns până la momentul publicării acestui material. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel