Cazanciuc, succesorul lui Pivniceru. Băsescu: Cu șampania rămâne ca la Guvernul Boc: N-avem!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
robert cazanciuc dece
robert cazanciuc dece

Noul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, a depus astăzi jurământul de învestire la Cotroceni, în fața șefilor celor două Camere și a prim-ministrului Victor Ponta. DeCe News anunța în exclusivitate pe 10 aprilie că procurorul Robert Cazanciuc este favorit la preluarea portofoliului Justiției.

Președintele Traian Băsescu a ținut un discurs scurt la învestirea în funcția de ministru al Justiției a procurorului Robert Cazanciuc, trasându-i acestuia un obiectiv clar: MCV favorabil în decembrie și intrarea României în Schengen.

 Traian Băsescu a ținut să sublinieze că întreaga reponsabilitate pentru viitorul raport MCV îi aprține noului ministru al Justiției.

”Prea puține dintre cele rămase restante țin de ministrul Justiției. Cele mai multe țin de politicieni. Fie că vorbim de Parlament, Guvern sau de alte structuri ale statului. Dar vă asigur că dvs. veți fi responsabil, că așa este la noi”, a declarat șeful statului.

Președintele a ținut să facă unele ”observații” și ”atenționări”, oprindu-se la accelerarea absorbției fondurilor europene. El a spus că nu ne putem mulțumi cu 13%, absorbția actuală, o mai eficace folosire a fondurilor europene însemnând o creștere economică mai mare decât cea preconizată, de 1,7%.

La sfârșitul discursului său, Băsescu a exclamat zâmbind: ”Cu șampania rămâne ca la guvernul Boc: Nu avem!”.

Procurorul Robert Cazanciuc, fost secretar general al Ministerul Afacerilor Externe, preia portofoliul Justiției de la Mona Pivniceru după un interimat al premierului Victor Ponta. Mona Pivniceru a fost numită de către Senat judecător al Curții Constituționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel