Cazanciuc, episod trăit în timpul unei emisiuni tv: "Această întrebare să nu mai fie pusă niciodată. Never again!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Senatorul Robert Cazanciuc a făcut o declarație vizavi de atrocitățile petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi Holocaustului și a vorbit despre un episod care a avut loc în timpul unei emisiuni televizate, pe tema educației.

"Astăzi, am asistat la simularea unui proces care nu va trebui să fie uitat niciodată. Prin dezbaterile purtate aici, prin cercetarea trecutului, prin aducerea în faţa justiţiei a faptelor comise de Adolf Eichmann și de regimul nazist, ne-am reafirmat angajamentul nostru faţă de principiile umanităţii şi dreptăţii. Ne-am adunat nu doar să judecăm un individ, ci să învățăm din trecut şi să ne asigurăm că astfel de tragedii nu se vor mai repeta niciodată. Never again! (n.r. traducere din engleză: "Niciodată nu se va mai întâmpla").

Este strigătul nostru comun şi promisiunea faţă de cei care au suferit şi au murit în urma atrocităţilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi din timpul Holocaustului", a spus Robert Cazanciuc, în cadrul celei de-a 15-a ediții a 2Day Ambassador - Conferința Internațională despre Diplomație și Afaceri Globale pentru liceeni.

"Acest tip de întrebare sa nu mai fie pusă niciodată!"

"Săptămâna trecută am participat la o dezbatere televizată. În timpul emisiunii, am primit următoarea întrebare: De ce este nevoie să avem în Legea învăţământului românesc studierea istoriei Holocaustului? Este nevoie de acest proces, de această formă de învăţare pentru ca acest tip de întrebare să nu mai fie pusă niciodată în România. Și sper ca Tova împreună cu aceste echipe să aibă puterea și încăpățânarea sa ne revedem în fiecare an. Acest tip de întrebare sa nu mai fie pusă niciodată! Never again!", a mai spus Cazanciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel