Caz tragic în Cluj. Un bărbat a murit după ce a văzut că fiul său și-a prins mâna într-un utilaj agricol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Caz tragic în Cluj. Un bărbat a murit după ce a văzut că fiul său și-a prins mâna într-un utilaj agricol / Foto: Pixabay
Caz tragic în Cluj. Un bărbat a murit după ce a văzut că fiul său și-a prins mâna într-un utilaj agricol / Foto: Pixabay
Un bărbat din Cluj a murit după ce a văzut cum fiul său și-a prins mâna într-un utilaj.

Caz tragic în județul Cluj. Un bărbat a făcut infarct după ce fiul său, în vârstă de 40 de ani, și-a prins brațul într-un utilaj agricol. Cei doi se aflau pe câmp în localitatea Tureni atunci când s-a întâmplat totul. Tatăl, în vârstă de 63 de ani, nu ar mai fi putut rezista scenelor groaznice și s-a prăbușit lângă fiul său, scrie Realitatea.net.

Câteva persoane din zonă au încercat să salveze bărbatul prins în utilaj. Nu au reușit. Bărbatul a putut fi salvat abia de echipajele de descarcerare. Fiul a ajuns în stare gravă la spital, iar familia se pregătește de înmormântarea tatălui acestuia.

O profesoară a făcut stop-cardiac în școală. Medicii nu au mai putut face nimic

Au fost momente terifiante într-o școală din Câmpulung Muscel, luni dimineață. O profesoară a murit la scurt timp după ce și-a început programul, relatează Antena 3. 

Femeia avea 60 de ani și era cunoscută ca având mai multe probleme de sănătate. Mai multe echipaje medicale au fost chemate de urgență la unitatea de învățământ după ce profesoarei i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ, pe scări, la etajul întâi. 

Echipajul medical sosit la fața locului a început imediat manevrele de resuscitare și au încercat să îi redea semnele vitale femeii. Din păcate, după câteva zeci de minute, a fost declarat decesul. Femeia ar fi fost testată și pentru COVID, iar rezultatul a ieșit negativ. Medicii spun că cel mai probabil femeia a făcut un infarct. Cadrul didactic avea 60 de ani și preda psihopedagogie specială la o școală specială din Câmpulung Muscel. Polițiștii au deschis un dosar penal de moarte suspectă, iar trupul neînsuflețit al profesoarei va fi transportat la IML pentru autopsie, în urma căreia se va stabili cu exactitate cauza decesului.

Boala responsabilă de 60% dintre decese, în afara pandemiei. Prof. dr. Maria Dorobanțu: Mortalitatea a crescut şi mai mult

Prof. dr. Maria Dorobanțu a vorbit, la "Academia de Sănătate", despre modul în care pandemia declanșată acum aproape doi ani a afectat pacienții cronici din România, în mod special pe cei cu boli cardiovasculare.

"E foarte greu de spus exact care este situaţia în momentul de faţă pentru că datele se acumulează pe zi ce trece. Toată problema este că boala cardiovasculară  - în principal boala coronariană ischemică, cu complicaţiile ei până la insuficienţă cardiacă – este responsabilă de aproximativ 60% din decese, în afara pandemiei. Dacă considerăm această perioadă cu toate faţetele ei, cu toate complicaţiile cardiovasculare pe care le-a generat, evident că mortalitatea prin boli cardiovasculare a crescut şi mai mult. A crescut prin faptul că infecţia cu SARS-CoV-2 a generat tromboze arteriale, inclusiv infarct miocardic. Evident că toate acestea au crescut mortalitate şi până la urmă vedem ce număr mare de decese sunt zilnic, toate practic ajung să aibă o complicaţie cardiovasculară", a explicat, în cadrul emisiunii, prof. dr. Maria Dorobanţu. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel